prvi potezi / Tomaševićeva radna subota: Proučavali 2 tisuće stranica izvješća, najavili su poništenje natječaja za nabavku automobila. Evo što kažu građani

Pitanje je i hoće li grad i dalje poslovati s tvrtkom Cios Petra Pripuza jer uskoro istječe ugovor o zbrinjavanju glomaznog otpada

5.6.2021.
18:35
VOYO logo

Danas bez najave, nešto prije 9 sati, na svoje novo radno mjesto stigao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. On i njegov najuži tim proučavaju 2 tisuće stranica izvješća o stanju u gradu koje im je jučer predala Jelena Pavičić Vukičević. 

Prve poteze nova administracija već je poduzela, a što još u prvim danima planiraju i zašto će poništiti natječaj za nabavku automobila?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I danas na biciklu, novi zagrebački gradonačelnik bez najave je, nešto prije 9 sati, stigao na radno mjesto.

A prvi potez upravo vezan uz prijevoz - poništenje natječaja za vozni park kojim je prethodna vlast planirala najam 151 vozila za četiri i pol milijuna kuna: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o natječaju koji ističe i koji je onda potrebno ili obnoviti, ili revidirati ili poništiti. A njemu je, koliko sam, razumjela, rok sljedeći tjedan i tu odluku moramo donijeti.... Neki dio voznog parka mora postajati, ali ne u opsegu kakvo je sada", jasno će zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Danijela Dolenec.

Pitanje je i hoće li grad i dalje poslovati s tvrtkom Cios Petra Pripuza jer uskoro istječe ugovor o zbrinjavanju glomaznog otpada. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I stoga nova gradska vlast već od danas češlja dvije tisuće stranica izvješća o stanju u gradu koje im je jučer predala Jelena Pavičić Vukičević. Neke troškove ipak neće moći izbjeći...

Tomašević s najbližim suradnicima i sutra dolazi na posao

"Do 10. u mjesecu potrebno je isplatiti sve plaće zaposlenicima gradske uprave. Ukoliko nema dovoljno sredstava u blagajni, a to već zna, onda će se morati kratkoročno zadužiti i riješiti to pitanje kako bi ispunio kolektivni ugovor. Potom je potrebno isplatiti plaću unutar zagrebačkog Holdinga, a do 15. u mjesecu se isplaćuju svim zaposlenicima gradskih ustanova", kaže zastupnik u zagrebačkoj Skupštini Renato Petek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije financijskih, novi gradonačelnik donio je tehničke odluke, pa je tako zamjenica Dolenec nova načelnica zagrebačkog Stožera. Idući tjedan obznanit će tko će zamijeniti Ivicu Lovrića, nakon što je dao ostavku na poziciju privremenog pročelnika za obrazovanje. Cilj je i dalje isti - smanjiti broj gradskih ureda s 27 na 15:

"Novi javni natječaji najizglednije da su vezani prvo uz to da Skupština odobri reustroj uprave. Nisam sigurna da je nužno da to bude prije ljeta, recimo da ćemo ciljati da to bude prije ljeta", kaže Dolenec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolazak na posao vikendom, ali i pomaganje ženi na tramvajskoj stanici - obilježilo je prve dane Tomaševiće vlasti, što građani pozdravljaju: 

"Mislim da je to jako lijepo od njega, nisam dosad vidio nijednog kandidata koji je nešto tako činio. Obično svi samo dolaze i ne prate takve stvari", kazao je Dominik Javušić iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozitivno, pa čovjek treba čovjeku pomoći. meni se on sviđa, svi mi se mladi ljudi sviđaju. Nek se svi ovi stari maknu", dodaje Božica Arapinac.

Ipak, neki i u tome vide skrivene namjere... 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Populistički potezi. To je ubiranje sitnih poena, jedan gradonačelnik, ozbiljan, to nije njegov posao", jasno će Dragan Krstanović.

A posla je toliko puno, da Tomašević s najbližim suradnicima i sutra dolazi na svoje novo radno mjesto.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo