A PROBLEMI SAMO RASTU I RASTU /

Urbani gerilac Senf nije ovdje mogao ni zamisliti što ga sve čeka: 'To je priča koja traje 20 godina, nije nešto što se može riješiti preko noći'

Image
Foto: PIXSELL

Tomašević je stao pred novinare i odgovorio na niz pitanja

21.3.2023.
12:07
PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević održao je konferenciju za medije gdje je pričao o tekućim temama.

"Zadovoljan sam dijelom obnove koji je u našoj odgovornosti, a to je obnova javnih zgrada. Grad Zagreb i dalje je jedini uspio cjelovito obnoviti neke svoje institucije. U tom smislu sam zadovoljan. Grad će dati veliki doprinos da se, nadam se, nijedan euro iz fonda solidarnosti ne vrati Europskoj komisiji", rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MISTERIOZNI KADAR /

Tko su Tomaševićevih devet 'veličanstvenih'? Uz pomoć njih upravlja Zagrebom, a od 17 pročelnika samo je jedan iz Možemo!

Image
MISTERIOZNI KADAR /

Tko su Tomaševićevih devet 'veličanstvenih'? Uz pomoć njih upravlja Zagrebom, a od 17 pročelnika samo je jedan iz Možemo!

"Iz perspektive obnove privatnih zgrada što nije naša odgovornost naravno da sam jako nezadovoljan. To treći ministar graditeljstva otkad sam gradonačelnik vrlo dobro zna", dodao je.

"Kao što ste vidjeli u petak, izabrali smo dodatnog člana uprave ZET-a, radi se o Luki Matošiću koji je imao iznimno puno iskustva u različitim osiguravajućim društvima. On je član uprave ZET-a za financije. Do sutra je još otvoren natječaj za dva člana uprave Zagrebačkog holdinga. Na prozivke da namještamo javne natječaje, čak nismo ni dužni raditi javne natječaje, ali to radimo jer vjerujemo u to. Što bismo namještali kad ne moramo ni raditi natječaje", nastavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U kontaktu smo sa školama i najoštrije osuđujemo ovo nasilje. Imat ćemo do kraja godine akcijski plan za prevenciju vršnjačkog nasilja i dodjeljujemo nagradu Luka Ritz koji je, kao što znate, tragično preminuo od posljedica vršnjačkog nasilja. Doista, u Zagrebu nam ne treba nam još jedan slučaj Luke Ritza", rekao je gradonačelnik pa osudio napade na strane radnike.

"Nema mjesta niti za diskriminaciju, a kamoli za rasizam i fizičko nasilje temeljeno na rasnoj osnovi. Drago mi je da su te budale uhvaćene, uhićene i očekujem da budu najoštrije kažnjene kao što je uhićen počinitelj koji je vrijeđao strane radnike usred bijela dana i pozivam druge političke opcije da kažu nula tolerancije za bilo kakvo nasilje", poručio je pa je progovori o Jarunskom mostu.

"To je priča koja traje 20 godina, nije nešto što se može riješiti preko noći. Postoji nekoliko lokacija za njega. Tu se vode još neke analize i onda ćemo vidjeti što je primjereno. To nisu projekti koji mogu biti riješeni preko noći. Uložit ćemo više od 300 milijuna kuna u postojeće mostove kako bismo ih konstrukcijski ojačali. Za to se mogu izgraditi dva nova mosta. U katastrofalnom su stanju i ne daj Bože da se dogodi novi potres i Novi Zagreb ostaje odsječen od svih bolnica koje su na sjevernoj obali Save", kazao je. Posvetio je nekoliko rečenica i roditeljima njegovateljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To vladajućima nije trebalo u petak, pa sad pokušavaju sanirati tu štetu, ali treba biti fer pa reći da se to nije rješavalo 15 godina. Drago mi je da se to konačno ide riješiti radi tih roditelja i te djece", istaknuo je i za kraj progovorio o gradnji stadiona.

"Prije svega razgovore vodimo s Vladom i Zagrebačkom nadbiskupijom i nadam se da idemo prema sporazumu o zemljištu za novi stadion. To je jedan krak, a drugi je s Upravom Dinama i zadovoljan sam što se dogodio prvi sastanak radne skupine za izmjenu statuta i drago mi je da su predstavnici navijača također uključeni u tu skupinu", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo