STIŽE LET 3 S FILHARMONIJOM / Tomašević predstavio Advent u Zagrebu, pa otkrio tko će nas uvesti u novu godinu: 'Nismo bili svjesni koliki će interes izazvati 'Mama šč!'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Tomašević je dodao da će nova atrakcija biti i koncerti zvijezda Voicea na Cvjetnom trgu

3.11.2023.
13:44
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Manifestacija Advent u Zagrebu započet će 2. prosinca tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće na Manduševcu i trajat će do 7. siječnja, a ove godine priprema se i adventsko zagrijavanje koje će početi 29. studenoga i otvorit će ga zagrebački solisti. Detalji ovogodišnjeg adventa predstavljeni su danas u hotelu Sheraton.

"Ove godine nastavljamo suradnju s Turističkom zajednicom Grada Zagreba i Javnom ustanovom Maksimir u provođenju novog, transparentnog koncepta Adventa s ciljem poticanja kreativnosti te visoke kvalitete ponude adventskih sadržaja", započeo je Tomašević, prenosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je da zbog brojnih građevinskih radova, adventa neće biti na Gornjem gradu. Međutim, uz prošlogodišnje lokacije na Europskom trgu, Zrinjevcu i Strossmayerovu trgu, dodatno se otvaraju nove lokacije u pješačkoj zoni i na Trgu bana Jelačića.

Image
Bit će i kazni /

Mislili ste da je kraj kontrolama oko razvrstavanja otpada? Tomašević najavio nove, ali za drugu vrstu vrećica

Image
Bit će i kazni /

Mislili ste da je kraj kontrolama oko razvrstavanja otpada? Tomašević najavio nove, ali za drugu vrstu vrećica

Novi programi

Spomenuti su i novi programi koji će se ondje odvijati. "Veliki, veliki Božić" na Svačićevom trgu počet će 9. prosinca, a bal na Mažurancu sprema se od 15. prosinca. Baš naš s platoa Gradec ide na glavni gradski trg. Matoš i mačke nova je gradska lokacija u pješačkoj zoni umjesto Štrosa na Gornjem gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bal na Mažurancu osmislili smo i za naše starije sugrađane gdje ćemo doslovno imati prostor za urbani bal. Istražujući tu lokaciju otkrili smo da je tamo prije 100 godina postojala popularna restauracija Kolo gdje se na platou 20-ih godina nerijetko događao plesnjak, to ćemo sada rekreirati", objasnio je Damjan Geber, osnivač i direktor Kreativnih brigada.

Prvi put Advent stiže u gradski park Ribnjak gdje će se smjestiti "Mjesečev vrt" koji se seli iz parka Bele IV.,  a s druge strane za najmlađe se sprema "Ledena bajka" koja počinje 16. prosinca. Fuliranje dolazi na Strossmayerov trg kako je već i uobičajeno, a neizostavan će biti i Zrinjevac odakle je cijela manifestacija i krenula prije desetak godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klizalište na Tomislavcu

"Ljubitelji klizanja i ove će godine moći uživati u radostima na klizalištu na Tomislavcu. Osim na ranije spomenutim lokacijama, građani i turisti će moći uživati i na Svačićevom i Mažuranićevom trgu", rekao je Tomašević. Osim "mingle" lokacija, pripremaju se i dekorativne lokacije.

Adventske dekoracije stižu i u park Ribnjak, Jelačić-plac, kod Hrvatskog narodnog kazališta gdje stižu Orašari, a prigodna prodaja i ugostiteljski sadržaji organizirat će se i na kućicama u Gajevoj, Bogovićevoj i glavnom trgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi put ulazimo u HNK te će kazalište tijekom poslijepodneva biti otvoreno tako da će svatko moći ući i u adventskoj čaroliji ovjekovječiti uspomene fotografijom, a posebno uređenje stiže i na Trg bana Jelačića, tema uređenja ove godine je Kaleidoskop".

Koncert Leta 3 za Novu godinu

"Let 3 sa zagrebačkom filharmonijom uvest će sugrađane u Novu godinu. Moram reći da je Let 3 diljem svijeta dobio pozive da svira za novu godinu, ali mi smo im se javili već nakon pobjede na Dori u veljači i nismo ni bili svjesni koliki će interes izazvati 'Mama ŠČ' euforija u međuvremenu", otkrio je Tomašević i dodao da će nova atrakcija biti i koncerti zvijezda Voicea na Cvjetnom trgu. Loša vijest je da ove godine nema Adventa po kvartovima jer nije bilo interesa na natječajima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo