komentar gradonačelnika / Tomašević o uhićenjima u Zagrebu: 'Ako je to povezano s obnovom nakon potresa, to je onda dno dna!'

'Podržavamo sve napore svih istražnih tijela da se uvede red, raščiste sumnijivi poslovi', kazao je

17.6.2021.
12:25
VOYO logo

Policija i Uskok potvrdili su da su u četvrtak na području Zagreba uhićene četiri osobe osumnjičene za gospodarski kriminal koji je, po pisanju medija, povezan s Gradskim stambeno-komunalnim gospodarstvom, tvrtkom za upravljanje stambenim objektima u vlasništvu Zagrebačkog holdinga.

Policija je, ističući da je u tijeku provođenje hitnih dokaznih radnji, priopćila da je među uhićenima jedan rukovoditelj trgovačkog društva u vlasništvu Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi s policijskim službenicima riječkog Pnuskoka, dodalo je Ravnateljstvo policije.

Image

Konstituirajuća sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba

Image

Konstituirajuća sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku, dok će kaznena prijava biti podnijeta Uskoku, izijestila je policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Uskok će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodbno obavijestiti javnost'', zaključilo je tužiteljstvo.

Mediji pišu da su u tijeku pretrage stanova osumnjičenika od kojih je jedan zaposlenik Gradskog stambeno-komunalnog gospodarstva (GSKG), dok su ostale osobe privatni poduzetnici te direktori tvrtki koje su poslovale s GSKG-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon konstituirajuće sjednice Skupštine, uhićenja je komentirao zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. Potvrdio je da je uhićen voditelj hitnih intervencija u GSKG-u.

"Moja saznanja su kao i vaša, osoba je uhićena. GSKG je tvrtka kćer ZG Holdinga, u kojem su nužne hitne promjene i zato smo i hitno djelovali. Podržavamo sve napore svih istražnih tijela da se uvede red, raščiste sumnijivi poslovi. Ako se pokaže da su ti poslovi povezani s kriminalom oko obnove, onda je to dno dna. Uskoro ćemo znati o čemu se radi", kazao je Tomašević i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije neobično da ja to doznajem iz medija, policija djeluje prema kaznenim prijavama. Čuo sam se s načelnikom policije i kolegama u novoj upravi Holdinga, ali vjerujem da će kontekst ovih uhićenja uskoro izaći u javnost. I ja sam se žalio na postupanje GSKG-a. Kod priprema dokumentacije za obnovu htjeli su naplatiti sulude cijene što je zaustavljeno političkim intervencijama. Bilo je puno pritužbi i prije potresa, mogu to reći kao gradski zastupnik", rekao je Tomašević.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo