Za praznike / Tomašević potvrdio da će žičara biti besplatna i u veljači: 'Želimo da građani što manje koriste automobile'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Besplatna vožnja žičarom za vikend je privukla gotovo 25 tisuća ljudi, a Tomislav Tomašević potvrdio je da će ponovno biti besplatna od 17 do 25. veljače, u tjednu školskih praznika

23.1.2024.
13:02
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević najavio je da će žičara Sljeme ponovno biti besplatna u tjednu školskih praznika u veljači. Dodao je i da se rade analize i razmatra mogućnost da ona za građane Zagreba u budućnosti bude potpuno besplatna.

"To su dva vikenda, od 17. do 25. veljače. Htjeli bismo potaknuti građane da što više koriste žičaru, a što manje automobile", rekao je Tomašević. Istaknuo je da žičara neće moći podmiriti trošak održavanja, bez obzira na cijenu karata. "Karte su u prošloj godini pokrile oko 20 posto njenih trošak, a ostatka se financira iz gradskog proračuna. Analiziramo mogućnost da ona bude besplatna za građane koji ionako uplaćuju u proračun i financiraju je", zaključio je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, besplatna vožnja žičarom koja je vrijedila prošlog vikenda privukla je gotovo 25 tisuća ljudi. Tomašević je objasnio da se odlukom o besplatnim kartama želio spriječiti prometni kolaps. Dodao je da su građani zaista poslušali preporuke.

POGLEDAJTE VIDEO: Gužve samo uz besplatan prijevoz: Tisuće se vozile zagrebačkom žičarom. Bi li bila u plusu da je tako svaki vikend?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo