TOMAŠEVIĆ OTKRIO ŠTO OČEKUJE OD PLENKOVIĆA: /

'On više nema nikakvih izlika i izgovora na frakcije u HDZ-u'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Od Plenkovića očekujem da djeluje ako želi zadržati političku snagu i moć', poručio je Tomislav Tomašević iz političke platforme Možemo!

15.7.2020.
14:18
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Tomislav Tomašević iz platforme Možemo! prokomentirao je za N1 televiziju propali sastanak oporbe s Andrejem Plenkovićem, a govorio je i o svome budućem radu u Saboru te kandidaturi za gradonačelnika Zagreba.

"Prekjučer kada je stigao poziv preko telefona da će sastanak biti 'jedan na jedan' s tehničkim premijerom, odmah sam kazao kako to ne vidim kao dobru, transparentnu praksu - da se oporba pojedinačno sastaje s tehničkim premijerom. Odmah sam to rekao zamjenici Ureda predstojnika Vlade", kazao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TOMAŠEVIĆ OBJASNIO ZAŠTO JE MOŽEMO! 'OTKANTALO' PREMIJERA: /

'Mene takav sastanak podsjeća na političku trgovinu'

Image
TOMAŠEVIĆ OBJASNIO ZAŠTO JE MOŽEMO! 'OTKANTALO' PREMIJERA: /

'Mene takav sastanak podsjeća na političku trgovinu'

'Nadam se da će do dijaloga s premijerom ipak doći'

Potom je, kaže, čekao do kraja dana da vidi hoće li premijer pokazati fleksibilnost i volju za grupnim sastankom, što se nije dogodilo.

"Sljedeći tjedan će se konstituirati Sabor, postat ćemo saborski zastupnici u punom smislu. Sjest ćemo u Saboru zajedno s premijerom i vidjeti što ima za poručiti, a ne ono što čitamo u medijima", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da se ipak nije dogodilo išta dramatično.

"Nema problema da se tjedan dana pričeka s takvim sastankom, tako da se nadam da će do dijaloga ipak doći. Mi smo spremni i stojimo na raspolaganju", poručio je.

Jedan 'lijevi' kandidat za gradonačelnika

"Mi ćemo u Saboru pokazati da ćemo, bez obzira na manje zastupnika, itekako biti aktivni glas i da ćemo nametati tempo. Imamo svoj jasan put, ideološki profil, vrijednosti, kredo, s kim možemo surađivati, s kim ne", kazao je Tomašević.

Govoreći o izborima za gradonačelnika Zagreba, koji će biti održani iduće godine, Tomašević smatra bitnim da u prvom krugu kandidat bude osoba koja se politički nalazi lijevo od centra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bitno je da protiv Bandića u prvom krugu bude jedan kandidat od centra prema lijevo i da ih nema više kako se ne bi rasipali glasovi. Ako dođe do tako velikog rasipanja glasova, moglo bi se desiti da u drugi krug uđu HDZ-ov kandidat i Bandić. To bi bilo porazno za ljevicu", kaže.

'Plenković više nema izlika'

Zaključno je kazao kako premijer Plenković više nema izlike da se stvari ne mijenjanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više nema nikakve izlike i izgovor da se izvlači na frakcije. Ima čistu situaciju u HDZ-u i iz perspektive broja mandata svi štetni procesi kakve možemo vidjeti na Sveučilištu i drugim sektorima će biti potpuna odgovornost Plenkovića. I očekujem da djeluje ako želi zadržati političku snagu i moć", zaključio je.

ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo