otvorio post-COVID polikliniku /

Tomašević o mogućem dočeku Nove godine na Trgu bana Jelačića: 'COVID potvrde uvjet za dolazak u ograđeni dio'

Image
Foto: RTL.hr

Tomašević je rekao da će se detalji dočeka Nove godine na glavnom trgu dogovarati u idućem tjednu, ali da je program spreman

21.12.2021.
10:50
RTL.hr
VOYO logo

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, sa suradnicima, otvorio je izdvojenu post-COVID polikliniku u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti, nakon koje se ispred Doma zdravlja održala konferencija za medije. 

Gradonačelnik Tomašević se zahvalio svim zdravstvenim radnicima koji već dvije godine, kako je kazao, pucaju po šavovima. Poželio im je sretan Božić i Novu godinu te izrazio nadu da će pandemija završiti iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klinika već danas počinje s radom, a očekuje se da će se u njoj liječiti dvadesetak  pacijenata dnevno.

I Tomašević i predsjednik Hrvatske liječničke komore Krešimir Luetić pozvali su građane da se cijepe booster dozom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako žičara bude počela s radom do kraja siječnja, bit će dobro 

Na pitanje o tome kada bi žičara mogla početi s radom, Tomašević je kazao da se mijenja pravni okvir te da će se to dogoditi u što kraćem roku. 

"Kako vrijeme ide, sve je manje izvjesno da će to biti do Snježne kraljice, ali ako bude u siječnju, bit će dobro", odgovorio je Tomašević. 

Doček na Trgu moguć, ali pod posebnim uvjetima

Kad je riječ o dočeku Nove godine na Trgu bana Jelačića, on će vjerojatno biti moguć, kazao je Tomašević, te bi u tom slučaju dio Trga bio ograđen, a u njega bi se moglo samo s COVID potvrdama.

"Ide se u smjeru da županijski stožeri donose odluku o tome. Ovisit će o tjednu između Božića i Nove godine", rekao je Tomašević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dogovoru s Nacionalnim stožerom odlučit će se hoće li se moći slaviti do ponoći ili do 2 sata, ali kazao je da se nada da će to ipak biti duže od ponoći. 

Odluka o naplati otpada do kraja siječnja

Tomašević je najavio da iza Nove godine ide nova odluka o gospodarenju otpadom u Zagrebu koju Skupština treba usvojiti do kraja siječnja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjet ćemo kako naplatiti odvoženje otpada prema količini, što je problem u velikim zgradama. A tu su i kante na ulicama u koje otpad može ubaciti svatko tko želi pa se to ne može naplaćivati prema količini", najavio je gradonačelnik i dodao:  

"Ovaj kantograd koji imamo nije nešto zbog čega grad izgleda dobro."

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo