GRADONAČELNIK U AKCIJI / Na koga vas podsjeća? Tomašević navukao uniformu Čistoće, sjeo u kamion i krenuo 'delati': 'Nisam Bandić - idemo raditi!'

Štrajk je gotov, gradonačelnik je pristao ispuniti uvjete radnika, pet zahtjeva ostvarit će se odmah, dok je dao pisanu garanciju da će se u narednih 30 dana riješiti pitanje i ostalih šest zahtjeva

26.1.2023.
11:44
VOYO logo

Štrajk radnika Čistoće je završen! Dugi razgovor nezadovoljnih radnika i zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića u podružnici Čistoće urodio je plodom te se radnici vraćaju na svoja radna mjesta.

Gradonačelnik je pristao ispuniti uvjete štrajkaša, pet zahtjeva ostvarit će se odmah, dok je dao pisanu garanciju da će se u narednih 30 dana riješiti pitanje i ostalih šest zahtjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je bio jedan iskren i dobar razgovor i hvala svim radnicima na razumijevanju te što su bili konstruktivni. Ono što je jasno jest da se treba unaprijediti organizaciju rada i o tome ćemo razgovarati. Onih pet zahtjeva će se ispuniti odmah, a na ostalih šest ćemo raditi u idućih 30 dana. Zahvaljujem svim radnicima na konstruktivnom razgovoru", izjavio je Tomašević nakon sastanka s radnicima.

Image
KRAJ DRAME U METROPOLI /

Štrajk je gotov! Tomašević u uniformi radnika Čistoće izašao pred novinare: 'Idem sad s njima skupljati smeće!'

Image
KRAJ DRAME U METROPOLI /

Štrajk je gotov! Tomašević u uniformi radnika Čistoće izašao pred novinare: 'Idem sad s njima skupljati smeće!'

Bez sankcija

Gradonačelnik je rekao i kako je potpisao da neće biti sankcija za radnike koji su bili u nezakonitom štrajku. "U ovoj situaciji je najbitnije povjerenje. I mi smo ga došli ovdje obnoviti", rekao je gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik je poručio kako svi moraju biti za stolom kako bi se izbjeglo ponavljanje ove situacije u nekoj drugoj podružnici. Otkrio je da je dio pogodbe bio i njegov odlazak na teren s radnicima Čistoće.

"S njima ću nekoliko sati skupljati smeće, zato sam ovako odjeven", izjavio je Tomašević koji je pred novinare došao u uniformi radnika Čistoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Molim građane da se što više drže pravila kako bi ovim ljudima posao biti lakši", apelirao je.

Image

'Ovdje sam da učim'

Odlazak na teren je nešto što bismo očekivali od Tomaševićeva prethodnika Milana Bandića, primijetili su novinari, a on kaže kako smatra da je to nužno i da ga se ne može uspoređivati s bilo kime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče usporedbi, ja nisam Milan Bandić koji je odijevao uniformu da nauči radnike kako da rade, ja sam ovdje da naučim kako se radi", rekao je.

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Usporedba s Bandićem nije bila besmislena s obzirom na to da je Tomašević na kraju razgovora s novinarima uskliknuo "Idemo raditi!", što je neodoljivo podsjetilo na Bandićev čuveni "Idemo delati!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo