'OCJENE ĆE DOĆI NA KRAJU MANDATA' / Prometne gužve u Zagrebu postaju prošlost? Stiže ogromna promjena na čak 100 semaforiziranih raskrižja

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Dvadeset godina nije izgrađen ni metar tramvajske pruge. Kupili smo autobuse i tramvaje iz EU fondova i kupit ćemo ih još. Idemo i na produžetak Branimirove kako bi se riješile gužve u Sesvetama', rekao je Tomašević

26.11.2023.
0:07
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević je u gostovanju na N1 televiziji najavio uvođenje automatskog upravljanja prometom na 100 semaforiziranih raskrižja, što je jedna četvrtina raskrižja u Zagrebu. Projekt koji bi trebao "znatno povećati protočnost na tim raskrižjima" koštat će 10 milijuna eura.

"Dvadeset godina nije izgrađen ni metar tramvajske pruge. Kupili smo autobuse i tramvaje iz EU fondova i kupit ćemo ih još. Idemo i na produžetak Branimirove kako bi se riješile gužve u Sesvetama", rekao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ANALIZA POTVRDILA /

Tomašević: 'Odron na Jakuševcu nije ugrozio zdravlje građana'; Dio palih stabala ide za ogrjev socijalno ugroženima

Image
ANALIZA POTVRDILA /

Tomašević: 'Odron na Jakuševcu nije ugrozio zdravlje građana'; Dio palih stabala ide za ogrjev socijalno ugroženima

Gradonačelnik je naveo da glavni grad ima jedan od najtransparentniji proračuna u Hrvatskoj, 6 puta povećanje kreditnog rejtinga te proračun koji je na 4. razini. Spomenuo je i smanjenje broja ureda i rukovodećeg kadra.

"Brojka se smanjila za oko 200 ljudi, ali nužno je zapošljavati i nove ljude. Sve ono što smo obećali da ćemo raditi, radimo. Grad Zagreb je imao više svojih ministarstava nego Vlada. Rekli smo da ćemo to smanjiti i smanjili smo", istaknuo je te dodao da će ove godine povući 5 puta više novca iz EU fondova, oko 150 milijuna više nego 2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne dajem sam sebi ocjene, one će doći na kraju mandata'

Tomašević je rekao da se u prve dvije godine ne mogu riješiti svi problemi.

"Ne dajem sam sebi ocjene, one će doći na kraju mandata", komentirao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohvalio se ovotjednim povećanjem kreditnog rejtinga, najvećim u zadnje dvije i pol godine te najavio još neka nova ulaganja.

"Do kraja ove godine ćemo otvoriti 4 vrtića, u sljedećoj godini njih još 10. Nama je novac od mjere roditelj-odgojitelj potreban za ulaganje u izgradnju dječjh vrtića i zapošljavanje dodatnog kadra. Samo smo ove godine zaposlili dodatnih 450 ljudi u gradskim vrtićima. Želimo da sva djeca u ovom gradu imaju univerzalnu dostupnost vrtićima do kraja našeg mandata", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Prioritet nam je zatvaranje kompostane na Jakuševcu, ali Grad to ne može sam'

Tomašević se dotaknuo i problema s Jakuševcem i rekao da je bio transparentan čim je shvatio da to neće moći riješiti u ovom mandatu.

"Pravila su se promijenila nakon izbora. Prioritet nam je zatvaranje kompostane na Jakuševcu. Grad Zagreb to ne može sam bez Vlade. Nema šanse da se udružimo s HDZ-om. Mislim da ćemo najbolje proći u Zagrebu i da ćemo ostvariti znatno bolji rezultat nego na prošlim izborima", rekao je gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče točkastih koalicija, vidjet ćemo hoće li do nje doći u nekim izbornim jedinicama", zaključio je.

POGLEDAJTE VIDEO: Odron dijela odlagališta otpada Jakuševac

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo