RAZRIJEŠIO VREĆU / Tomašević najavio božićnice zagrebačkim umirovljenicima: 'U prosincu ide isplata'

Image

Širit će se i pješačke zone u središtu grada. Zamjenik gradonačelnika Korlaet rekao je da sadašnje pješačke zone imaju privremena rješenja te da će se tražiti trajna. Tako je Staru Vlašku raspisan natječaj kako bi se ponovno opločila ulica, stavila nova rasvjeta i novi trajni nasadi

28.11.2023.
12:41
VOYO logo

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević u utorak se osvrnuo ina slučaj sudskog spora između Grada Zagreba i vlasnika parcela na Gračanima. Gradski zastupnik Renato Petek (SDP) ranije je, naime, upozorio na problem vlasnika tih zemljišta, ustvrdivši kako je upitno zašto Grad Zagreb i dalje vodi spor s vlasnicima zemljišta koje više nije potrebno za izgradnju žičare, pogotovo što je sva infrastruktura koja je bila planirana, i izgrađena. 

Tomašević je istaknuo da je trenutno u tijeku spor oko visine naknade s vlasnicima od kojih je zemljište izvlašteno. Poručio je  da već izgrađeno parkiralište i cesta dijelom ulaze u dvije sporne parcele, koje su ranije izvlaštene od vlasnika, i na koje se kao vlasnik, upisao Grad Zagreb. Samo zemljište upisano je u Generalni urbanistički plan kao zemljište za infrastrukturu, istaknuo je Tomašević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspisan urbanistički natječaj za trajno uređenje Stare Vlaške ulice

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet izvijestio je kako je u utorak raspisan urbanističko-arhitektonski natječaj za trajno preuređenje Stare Vlaške u pješačku zonu. Ranije je ta ulica zatvorena za promet, te je privremeno preuređena kao pješačka zona. “Prema natječaju ćemo dobiti projekt koji će obuhvaćati novo popločenje, urbanu opremu i rasvjetu, trajnu sadnju. Na osnovu tog rješenja, tijekom 2024. izrađivati ćemo projektnu dokumentaciju koja će služiti kao osnova za izbor izvođača”, rekao je Korlaet.   Istaknuo je da je natječaj prvi korak prema tome da se trajno preobraze “novoosvojene” pješačke zone u središtu grada . Najavio je da će se u tom smjeru nastaviti s još dvije pješačke zone, u maloj Martićevoj te u Masarykovoj ulici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
još ne znaju što se dogodilo /

Tomašević o urušenom Jakuševcu: 'Sanirat ćemo ga do kraja godine. Utvrdit ćemo što se dogodilo da se ne ponovi'

Image
još ne znaju što se dogodilo /

Tomašević o urušenom Jakuševcu: 'Sanirat ćemo ga do kraja godine. Utvrdit ćemo što se dogodilo da se ne ponovi'

Obnovljena zgrada Odjela psihogerijatrije Klinike za psihijatriju Vrapče

Tomašević je u utorak obišao obnovljenu zgradu Odjela psihogerijatrije Klinike za psihijatriju Vrapče, koja je ujedno obilježila 144. godišnjicu osnutka. Riječ je o tri tisuće kvadrata bruto izgrađene površine, troškovi rekonstrukcije i nadogradnje bili su 6,4 milijuna eura s PDV-om, a sami radovi završeni su sedam godina nakon što je započelo projektiranje. “Dobili smo sjajne, funkcionalne prostore unutar kojih ćemo moći pružati najsuvremenije terapijske i dijagnostičke svrhe i skrbiti o osobama starije životne dobi”, istaknula je ravnateljica klinike Petrana Brečić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomašević je poručio kako se novim prostorima povećavaju ukupni kapaciteti za palijativnu skrb kojih nedostaje. “Upravo u ovim prostorima, osobama starije životne dobi omogućit ćemo da se liječe na potpuno adekvatan način. Ovom zgradom, dobili smo uljuđene prostore za palijativne pacijente i njihovu rodbinu”, istaknula je ravnateljica Brečić.

Inače, Grad Zagreb isplatit će božićnice umirovljenicima te, po prvi put, korisnike u sustavu prava invalidnine i naknade za pomoć i njegu. Iznos od 26,5 eura bit će isplaćen s redovitim isplatama u prosincu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO niču luksuzne vile na Pelješcu. Jedna će pripadati i Halidu Bešliću. Naselje nazivaju Malom Bosnom

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo