TODORIĆ: / 'Veseliji sam i sretniji nego što sam bio nekad'; Kaže da ga je prevarila ekipa koja se 'poslikava na promociji knjige'

Image
Foto: N1

Ivica Todorić gostovao je na N1 televiziji

24.3.2019.
12:47
N1
VOYO logo

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić gostovao je u emisiji Točka na tjedan na N1 televiziji. Kazao je kako ne gubi optimzam, unatoč optužbama i tome što je izgubio Agrokor.

"Govorite da sam nakon svega toga uništen čovjek i da sam u problemima, ja sam tu među vama, mislim da sam u istoj formi i na isti način se ponašam, kao što sam se ponašao prije dvije, tri, četiri godine. 40 godina sam stvarao, napravio neviđen uspjeh u ovom dijelu europe, napravio nevjerojatnu kompaniju. Istina, meni se u jednom trenutku moj život drastično promijenio i došao u jednu drugu situaciju. Dvije godine od toga su prošle i moram kazati - moj posao se promijenio, radim nešto više nego što sam radio zadnjih 40 godina, a radio sam nevjerojatno puno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit ću iskren, možda sam čak danas još veseliji, sretniji čovjek nego što sam bio nekad. Ovaj puta se borim za jednu drugu stvar, protiv jednog koruptivnog sistema koji je nezapamćen u ovom dijelu Europe i na tome radim danononoćno, to je jedan ozbiljan, veliki posao i ja sam s tim poslom pri kraju. Meni je bilo važno dobiti argumentaciju, dokumente i dokaze što se s Agrokorom u posljednje vrijeme dogodilo. Ne da nisam uništen, dapače, ovaj posao koji sad radim je ogroman doprinos, ne sam o Hrvatskoj, nego i šire", rekao je Todorić.

Kaže da dokumentacija nije lažna

Kazao je kako mu optužbe imputiraju te kako je dugo vremena gradio Agrokor. "U tih 30 godina sve je ostalo u kompaniji, svi moji mailovi, SMS-ovi, računi, sve moje transakcije, svi moji ugovori, sve je ostalo u kompaniji! Zašto ne pokažu jedan račun?! Što su oni napravili u Agrokoru za godinu dana, koji kriminal su radili."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konstataciju voditeljice kako Državno odvjetništvo tvrdi da je upravo ta dokumentacija bila lažirana, Todorić odgovara:

"Koja je moja argumentacija vrijednosti firme? Ona je godinu i pol rada gdje smo izlazili na burzu, gdje smo se odlučili da prehrambena industrija izađe na burzu. Uzeli smo Rothschilde, BC Partnerese pa Deloitte... Uzeli smo 10 najvećih svjetskih banaka koje su nas trebale izlistati na burzu. Radili smo više od godinu dana na tom projektu, postoji sva dokumentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati su bili takve da ćemo se na burzi tradeati i dobiti otprilike 2,5 milijarde samo za prehrambenu industriju! To je dokaz vrijednosti jednoga dijela Agrokorove firme. S druge strani, već smo radili na planu da nakon prehrambene industrije i poljoprivreda ide na burzu. Naši kolege su napravili kompletnu pripremu, a retail je trebao ići 2020. je smo još trebali restrukturirati ga jer smo kupili Mercator", rekao je.

'Ja i danas najbolje znam stanje u Agrokoru'

Rekao je kako su supruga, njegov stariji sin, snaha i on 20.2 potpisali za Agrokor kredit u Sberbanci za 100 milijuna eura i garantirali svojom imovinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja i danas najbolje znam stanje u Agrokoru. mislite da bih ja nešto potpisao da nisam znao u kojem stanju je Agrokoru? Gluposti. Druga stvar, mene su određeni lešinarski fondovi, strani i domaći, određene institucije i pojedinci stalno gledali i promatrali na koji način bi se dokopali Agrokoraa i kako bi iz toga stvorili svoj profit.

Kazao je kako su ga ljudi iz Agrokora počeli nagovarati da uzme sindicirani kredit od 300 milijuna eura te su samo jednoj agenciji slali podatke. Na pitanje tko su ti ljudi, odgovara: "Dio njih iz Agorkora, tu nema govora. A sa strane dio ove ekipe, koja se poslikala na izdavanju knjige i tako dalje", kazao je Todorić aludirajući na predstavljanje knjige bivše ministrice gospodarstva Martine Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitav intervju možete pročitati OVDJE.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo