TODORIĆ TVRDI DA JE ŽRTVA POLITIČKOG PROGONA, BOŽINOVIĆ ODGOVORIO: /

Što ako zatraži azil u Britaniji?

Image
Foto: Pixsell

Ministar unutarnjih poslova komentirao je akciju Agrokor, čvrsto odbacujući mogućnost da zna gdje se nalazi Ivica Todorić.

16.10.2017.
20:49
Pixsell
VOYO logo

Image
POČELA AKCIJA AGROKOR! Policija upala u Kulmerove dvore: /

Pala najmoćnija žena hrvatskog biznisa, uhićeno 12 osoba, među njima i suprug Ive Balent

Image
POČELA AKCIJA AGROKOR! Policija upala u Kulmerove dvore: /

Pala najmoćnija žena hrvatskog biznisa, uhićeno 12 osoba, među njima i suprug Ive Balent

'Ne znam gdje su Todorići i to nije posao ministra unutarnjih poslova. Ono što smo mogli čuti to je da će svi biti dostupni pravosudnim tijelima', rekao je Božinović u Dnevniku Nove TV.

Tvrdi kako nema nikakvih kontakata s obitelji Todorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kako bismo mi mogli biti u kontaktu s Todorićem ili bilo kim? Policija o tome nema nikakvih saznanja jer cijeli posao, sve djelatnosti vezano uz istragu kooridniralo je Državno odvjetništvo u suradnji s drugim insitucijama koje su počele jutros u 6 sati s pretragama', kazao je Božinović i dodao kako je informaciju o akciji dobio u šest sati ujutro kad ga je nazvao glavni ravnatelj policija te mu rekao da se provodi istraga.

'Čuli smo da će se obitelj odazvati institucijama, pravosudnim tijelima pa dalje ne bih spekulirao', rekao je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbacuje navode da se radi o političkom progonu

S obzirom da se u medijima proširila informacija da bi Todorić mogao zatražiti azil u Velikoj Britaniji, gdje se trenutno nalazi, Božinović je komentirao i te navode.

'Što ako zatraži politički azil? Kakav politički progon? To apsolutno odbacujem jer kad se govori o pronevjerama u financijskom poslovanju, greškama u vođenju knjiga, što je tu politika?', zapitao se ministar.

Navode da se Vlada nagodila s Torodićem, što je danas kazao šef oporbe Davor Bernardić, nazvao je glupostima.

'To su gluposti, a što se tiče čelnika oporbe koji je u stanju upropastiti stranku, hvala Bogu da nisu na vlasti, tko zna što bi bilo od naše ekonomije da vode državu u ovako ozbiljnoj situaciji', rekao je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo nije politički potres'

Vjeruje da je Vlada stabilna, a naveo je i kako vjeruje ministru financija Zdravku Mariću.

''HDZ i Vlada premijera Plenkovića želi da se istraži sve vezano uz Agrokor, pa i politička odgovornost. Ovo je Vlada koja je spasila hrvatsko gospodarstvo, koja je spriječila da 30.000 ljudi ostane bez posla i to je poanta! Da hrvatska Vlada nije sustavno pristupila ovom problemu, mi bismo danas bili na koljenima i žalosno je da to oporba ne razumije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerujem ministru Zdravku Mariću, a ovo nije politički potres. Vlada je stabilna, država je stabilna, gospodarstvo je 11 tromjesečja u rastu, svi ekonomski pokazatelji su dobri. Sigurnosna situacija je stabilna. Mi težimo većem i višem, ali teze da se nešto izvanredno događa ne stoje. Hrvatska Vlada je spasila hrvatsko gospodarstvo i to svakome dobronamjernome postaje jasno, a vremenom će postati jasno i oporbi', zaključio je Božinović.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo