VRAĆEN U REMETINEC / Ivica Todorić čak tri sata iznosio obranu, odvjetnica Sloković: 'Novca nemamo...'

Ivica Todorić vraćen je u zatvor u Remetincu

14.11.2018.
15:35
VOYO logo
Image

Ivica Todorić nakon više od tri sata iznio svoju obranu

Image

Ivica Todorić nakon više od tri sata iznio svoju obranu

Nakon trosatnog ispitivanja bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić izveden je oko 15 sati iz tužiteljstvu na zagrebačkoj Selskoj cesti i vraćen u zatvor u Remetincu.

Po riječima njegovih odvjetnika Todorić je iznio obranu, ali nije odgovarao na pitanja tužitelja iz zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ivica Todorić iznio je vrlo iscrpno obranu, ali nije odgovarao na pitanja s obzirom na uvjete koje je imao u istražnom zatvoru", kazala je nakon ispitivanja Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković

"Sukus obrane davanje je konteksta i pokušaja objašnjenja situacije vezane uz sustav rada Agrokora i demantiranja navoda optužbe, a to se može znati tek kad se sagleda poslovanje Agrokora u cijelosti, a ne kad se izvade segmenti i onda kriminaliziraju pojedini segmenati", rekao je Čedo Prodanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li Todorić spreman povećati iznos jamčevine Sloković je odgovorila: "Novca nemamo". "Dakle, možemo u nekretninama, a s nekretninama imamo problema jer vidjeli ste u drugim predmetima kako to s nekretninama ide", rekla je Sloković.

Todorić je na ispitivanje doveden oko podneva, a njegova odvjetnica Jadranka Sloković ranije je najavila da će iznijeti obranu "u jednom i drugom postupku". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru.

Od pokretanja istrage Todorić nije ispitan u tužiteljstvu, ali je sve sumnje u svoju krivnju odbacivao u nizu blogova koje je objavljivao iz Londona, a u kojima je među ostalim tvrdio da je žrtva političkog progona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok su Todorića ispitivali u tužiteljstvu, izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda raspravljalo je, iza zatvorenih vrata, o žalbi njegove obrane na odluku o istražnom zatvoru u koji je smješten prošlog tjedna nakon izručenja iz Engleske. Odluka izvanraspravnog vijeća bit će objavljena u četvrtak prijepodne.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo