nema odmora /

Todorić se u trećoj od tri nedjeljne objave pita: 'Kako Jandroković zna da će DORH pokrenuti istragu?'

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL

'Ne želim vjerovati da je tema jučerašnjeg sastanka u Vladi bilo postupanje DORH-a, no ova me Jandrokovićeva izjava, nažalost, demantira'

15.10.2017.
19:25
Robert Anić/PIXSELL
VOYO logo

"Gordan Jandokrović dao je izjavu kojom duboko podriva stupove pravne države, smatra Ivica Todorić u trećoj od tri nedjeljne objave na svojem blogu.

"Nakon jučerašnjeg, subotnjeg sastanka u Vladi, a kojem su nazočili premijer, ministri Božinović i Dalić te predsjednik Sabora Jandroković, dogodila se izjava gospodina Jandrokovića koja duboko podriva stupove pravne države", zapisao je Todorić u svojem blogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naime, gospodin Jandroković je rekao kako će saborsko istražno povjerenstvo prestati s radom kada DORH pokrene istragu. Kako Jandroković zna da će DORH pokrenuti istragu? Ima li i on informacije koje nikako ne bi smio imati?", zapitao je Todorić.

"Ne želim vjerovati da je tema jučerašnjeg sastanka u Vladi bilo postupanje DORH-a, no ova me Jandrokovićeva izjava, nažalost, demantira. Nevjerojatno je da ljudi iz izvršne i zakonodavne vlasti komentiraju i najavljuju postupanje neovisnih pravosudnih institucija. Model je očito jasan - medijskim linčem i neodgovornim izjavama najviših dužnosnika Vlade i Sabora stvorena je atmosfera osude bez suđenja, krivnje bez postupka, u kojoj su izvršitelji i tužitelji i suci", upozorava Todorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE JOŠ:

>> Ivica Todorić: 'Hoće li Vlada sada nacionalizirati i Lidl? Agrokor je bio u neravnopravnoj tržišnoj utakmici'

"Cilj je jasan - sakriti vlastiti kriminal koji je ozakonjen neustavnim Lex Agrokorom, no istina će, ipak ugledati svjetlo dana, a odgovorni i iz Vlade i izvanredne uprave Agrokora koji sudjeluju u nečasnim radnjama, morat će odgovarati", uvjeren je Todorić.

Inače, u drugom od tri današnja bloga, Todorić se raspisao o tome "KOJI SU UČINCI LEX-a na operativno poslovanje i vrijednost Agrokor prehrambene industrije i Agrokor maloprodaje hrane". Taj Blog pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo