TODORIĆ POSLAO PORUKU VLADI: / 'Ne dirajte Agrokor, on mora opstati takav kakav je izgrađen u zadnjih 25 godina'

Image
Foto: Pixsell

Po prvi put od izbijanja krize u najvećem hrvatskom koncernu, veliki intervju dao je Ivica Todorić.

20.7.2017.
19:37
Pixsell
VOYO logo

Malo, pomalo, u javnost cure informacije o rasprodaji dijelova Agrokora - imovine, pokretnina, nekretnina i non-core tvrtki, kako je danas na sjednici Vlade rekla ministrica gospodarstva Martina Dalić.

A čovjek koji je desetljećima bio na čelu posrnulog diva, odlučio je istupiti u javnost s nekoliko informacija. Ivica Todorić dao je veliki peterosatni intervju za Express, no budući da, kako kaže, ne želi naštetiti Agrokoru, u ovom trenutku je odlučio javnost informirati o svoja tri stava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Želim da Agrokor uspije i podupirem sve koji djeluju u tom smislu', prvo je što je Todorić htio podijeliti s javnosti. Potom je dodao kako smatra da uspjeh Agrokora podrazumijeva da koncern opstane u onom obliku u kojeg je izrastao u posljednjih nekoliko desetljeća, posebno u maloprodaji, prenosi 24sata.

'Takav je Agrokor motor hrvatskoga gospodarstva', rekao je Todorić pozivajući se na zastupljenost hrvatskih proizvoda u Konzumu koja je bila, kaže, 80 posto, za razliku od konkurentskih maloprodajnih lanaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačno, Todorić je rekao kako je upravo ta njegova želja da Agrokor uspije, razlog zbog kojeg je odstupio i tvrtku prepustio na upravljanje Vladi.

Iako se mnogi zalažu za rasformiranje Agrokora, Todorić inzistira da se sačuva ono što je izgrađeno u zadnjih 25 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo