TODORIĆ ODGOVORIO NA OPTUŽNICU: / 'Najnoviji potezi DORH-a, po nalogu Plenkovića, otkrivaju sav jad njegova urušenog režima'

Image
Foto: Pixsell

Todorić tvrdi kako je optužnica DORH-a protiv njega izdana nedvojbeno po nalogu Andreja Plenkovića i njegovih poslušnika

3.9.2019.
14:59
Pixsell
VOYO logo

DORH je jučer objavio da je podignuo optužnicu protiv Ivice Todorića i još tri osobe zbog kaznenog djela zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te pomaganja u zloporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju. Tereti ih se da su tijekom 2013. švicarskom savjetodavnom društvu isplatili 1,25 milijuna eura, znajući da savjetodavne usluge nisu niti će ikada biti obavljene.

Uz Todorića su optuženi izvršna dopredsjednica Agrokora Piruška Canjuga, direktor Ante Huljev i jedna neimenovana austrijska državljanka. Na objavu optužnice je reagirao i Ivica Todorić koji je na svom blogu za sve okrivio premijera Andreja Plenkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV IVICE TODORIĆA! /

Na popisu optuženika, uz bivšeg gazdu Agrokora, je i Piruška Canjuga

Image
PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV IVICE TODORIĆA! /

Na popisu optuženika, uz bivšeg gazdu Agrokora, je i Piruška Canjuga

Jednostavno pobijanje na sudu

"Najnoviji potezi DORH-a, nedvojbeno po nalogu Andreja Plenkovića i njegovih poslušnika, otkrivaju (po tko zna koji put) sav jad njegovog urušenog režima. U očajničkoj želji da svima nama ponovno ponovi mantru kako je otimačina, pljačka i uništavanje Agrokora junački legalni potez, ponovno koristi pravosudne institucije čiji su zaključci u objavljenim optužnicama u najmanju ruku netočni i zasnovani na insinuacijama", piše Todorić.

"Samim time bit će i jednostavno pobiti na sudu iako sam potpuno uvjeren da su lažne optužbe pobijene već u prethodnim fazama izvida i istrage. Nažalost, potpuno je jasno da je takav način shvaćanja politike i moći itekako stil Andreja Plenkovića koji koristi cjelokupni represivni aparat za eliminaciju političkih protivnika i prikrivanje epske pljačke u Agrokoru. Skupina njegovih odabranika, uz obilno političko sponzorstvo premijera Plenkovića, u vlastite je džepove strpala stotine milijuna eura nepripadne imovinske koristi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skretanje pozornosti

"Stoga i ne čudi da se svih koji ne dopuštaju da se taj kriminal zaboravi rješava po poznatom receptu iz svoje političke platforme - kaznenim progonom za nepostojeća protuzakonita djela. Ali Borg, Lex Agrokor, odabir savjetnika, roll up kredit i deseci drugih Plenkovićevih marifetluka se neće zaboraviti! Cilj ovakvog djelovanja je da se skrene pozornost s najveće političko-kriminalno korupcijske afere u Republici Hrvatskoj koja i danas traje", zaključuje optuženi biznismen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo