TO JE TO, KOLINDA BROJI POSLJEDNJE DANE NA DUŽNOSTI PREDSJEDNICE: / Evo gdje je sve bila, s kim se sastala i koliko je poklona primila

Image
Foto: Profimedia

Predsjednica Grabar Kitarović tijekom svoga petogodišnjeg mandata ukupno je bila na 140 službenih putovanja, od čega 71 državni, službeni i radni posjet te 69 ostalih radnih putovanja

12.2.2020.
15:47
Profimedia
VOYO logo

Kolinda Grabar Kitarović broji posljednje dane na dužnosti predsjednice Republike prije nego što je 18. veljače na Pantovčaku naslijedi novoizabrani predsjendik Zoran Milanović. Ujedno započinje i svođenje računa njezinom petogodišnjeg mandata, a N1 je objavio statističke podatke o njezinim vanjskopolitičkim aktivnostima, dobivene iz Ureda predsjednice Republike.

Predsjednica je u razdoblju od 2015. do veljače 2020. godine ukupno imača 51 posjet unutar Republike Hrvatske, 31 državni i službeni posjet te 20 radnih posjeta. U Uredu je primila 105 stranih i visokih dužnosnika te izaslanstava. Ukupno je bila na 140 službenih putovanja - 71 državni, službeni i radni posjet te 69 ostalih radnih putovanja koji podrazumijevaju multilateralne sastanke, konferencije i sastanke na vrhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PREDSJEDNICA NA ODLASKU PODNIJET ĆE ZAHTJEV ZA URED: /

'Kolinda neće tražiti nikakvu vilu ili slično, prihvatila bi nekakav stan'

Image
PREDSJEDNICA NA ODLASKU PODNIJET ĆE ZAHTJEV ZA URED: /

'Kolinda neće tražiti nikakvu vilu ili slično, prihvatila bi nekakav stan'

Na dužnosti još šest dana

Što se aktivnosti predsjednice u Hrvatskoj tiče, Ured ne raspolaže podatke o gradovima koje je predsjednica posjetila, ali kažu kako je ukupno odrađeno 234 programa. U Uredu predsjednice organizirano je 18 Dana otvorenih vrata, a do kraja 2019. Grabar-Kitarović je donijela 1706 odluka o odlikovanjima. Tijekom mandata uputila je 14.081 pismo, molbu ili predstavku, a primila je 1930 poklona.

Ovoga tjedna ona će i službeno podnijeti zahtjev Vladi za uredom. Usto je potpisala razrješenje svih jedanaest dužnosnika iz svoga Ureda, od toga 5 savjetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče daljnih planova, za sada iznenađenja ne bi trebalo biti, barem ne u prvih par mjeseci, a što će biti dalje, ostavlja prostora. Ponuda ima, ali neka to ostane njoj za odlučiti i objaviti", poručili su iz Ureda predsjednice. U unutarnjoj političkoj sceni zasada se neće posebno aktivirati, kani ostati u Hrvatskoj neko vrijeme, neće ulaziti u političke rasprave i političke argumentacije neko vrijeme, ali želi biti prisutna, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo