Neće biti njihov klijent / 'To je moja zemlja': Batarelo se obrušio na 'kontroverznu' reklamu i banci poručio kako mu 'ide na jetra zbog političke korektnosti'

Image
Foto: Borna Filić/PIXSELL/Youtube

Čelnik udruge Vigilare komentirao je u zadnje vrijeme eksponiranu reklamu jedne od banaka koje posluju u Hrvatskoj, ustvrdivši da zbog sadržaja reklame neće biti njihov klijent

29.12.2017.
17:39
Borna Filić/PIXSELL/Youtube
VOYO logo

Batarelu je očito sporno što se u reklami pojavljuju osobe različitih seksualnih orijentacija. Konkretno, u reklamnom spotu pojavljuju se dvojica mladića koji hodaju držeći se za ruke, kao i transrodna osoba. Batarelo, koji zastupa konzervativne ideje, putem Facebooka je objavio da sigurno neće surađivati s tom bankom, kao i da mu "ide na jetra njihova politička korektnost". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U reklamnom spotu pripovjedač da "Hrvatska treba ljude koji vjeruju u druge i drugačije od sebe". Batarelovi pratitelji na Facebooku, složivši se s njegovim komentarom o reklami, odlučili su pokrenuti i online peticiju pod nazivom "Hrvatska treba ljude koji vjeruju u sebe, u brak, u obitelji!"

Reklamna kampanja ErsteBanke nedavno je uzrokovala i druga podijeljena mišljenja. Pa su tako u središtu Zagreba na njihovim plakatima, za misao u reklami "naša zemlja treba ljude koji vjeruju u sebe", nepoznati počinitelji ispisali da je riječ o Austriji, Njemačkoj i Irskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Batarelu su u prošlosti zasmetale i druge reklame, poput one Hrvatske lutrije u kojoj se "ljude prikazuje kao objekte i stvari koje su spremne za uporabu". Kritizirao je i reklamu jednog teleoperatera, a zasmetala mu je i uporaba engleske kratice X-mas.

Za reklamu Erste banke udruga CitizenGo već je ustvrdila da "potkopava temelje hrvatskog društva i nameće nove društvene norme koje ne vode računa o zaštiti onoga što Hrvatska uistinu treba: stabilnu obitelj, zaštitu i pomoć za žene koje žele imati djecu, kvalitetnu a ne ideološku kurikularnu reformu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo