AFERA SMS / Tko vuče sljedeći potez? Sve su oči uprte u Milijana Brkića, ali i u Andreja Plenkovića

Iako neki tvrde da vodstvo HDZ-a želi da Brkić sam odstupi, on poručuje: 'Ostajem i borit ću se još jače'

20.2.2019.
19:57
VOYO logo

Afera SMS i dalje zaokuplja pozornost. Blažu Curiću i Franji Vargi pritvor je produljen za još mjesec dana, no javnost zapravo zanima - tko stoji iza svega.

Sve oči od početka afere uprte su u drugog čovjeka HDZ-a Milijana Brkića, no njegovo ime u optužnici se - ne spominje. Iako neki tvrde kako vodstvo HDZ-a želi da Brkić sam odstupi, on poručuje: ''Ostajem i borit ću se još jače".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aferu je Brkić rijetko komentirao pred kamerama. Na samom početku potvrdio je da je uhićen njegov prijatelj, kum i suborac. Zatim je  utihnuo javljajući se tek na društvenim mrežama. Spekuliralo se da iza svega možda stoji baš on te da postaje i teret za HDZ. Doduše, danas je novinare u Saboru pitao: ''Imate li vi neku vagu da mjerite to? '

Premijer Andrej Plenković Brkićeve riječi tumači kao borbu za HDZ: ''Imate aferu u kojoj je predsjednik Vlade žrtva, potpredsjednica Vlade žrtva, državni odvjetnik žrtva, suci Vrhovnog suda žrtve, nema zamjene teza. Riječ je o izmišljanjima korespondencije koja je trebala utjecati na dva sudska procesa i destabilizirati političku i institucionalnu situaciju u Hrvatskoj''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve u vrhu stranke zanima tko je naručivao SMS-ove, a zatim, čini se slijedi i preuzimanje odgovornosti..

''Ukoliko se bilo tko povezuje s tom aferom, ne gospodin Brkić, nego bilo tko da se povezuje s aferama onda mu nije mjesto u HDZ-u. Pričekao bih da se sve dovrši'', poručio je ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brkićeva pozicija u stranci za sada ostaje nepromijenjena, no da afera nije bezazlena, potvrđuje i ministar gospodarstva i potpredsjednik HDZ-a Darko Horvat: ''Svima nam je naštetio proces koji se dogodio i ono što je činjenica čekamo rezultate istrage svjesni činjenice da će i svi oni koji su u aferi sudjelovali naći svoju pravdu pred istražnim  organima RH''.

Ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade te potpredsjednik HDZ-a Tomislav Tolušić bio je suzdržan. A u računalu njegova bivšeg vozača pronađena je lažna SMS korespondencija između Martine Dalić i premijera Plenkovića. Navodno je upravo Blaž Curić premijerov i broj bivše potpredsjednice Vlade dao Vargi: ''To ja stvarno ništa ne znam o tom dijelu i kad govorimo o sudskom procesu nemam što komentirati osim da očekujemo da se slučaj završi i da oni koji su se ogriješili se privedu pravdi''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očito je da svi priželjkuju odgovornost i otkrivanje onoga tko stoji iza svega. No, naručitelj je i dalje nepoznat. 

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo