ODLUKA U SUBOTU /

Zagorac protiv Dalmatinca, sjever protiv juga. Tko bi po vama trebao biti novi šef SDP-a?

Image
Foto: Ivana Ivanovic, Patrik Macek, Marko Juric/PIXSELL

Odluka o novom šefu pada iduću subotu

15.9.2024.
17:46
Ivana Ivanovic, Patrik Macek, Marko Juric/PIXSELL
VOYO logo

Izborna noć u SDP-u je završila, ali i dalje nema pobjednika. Nasljednik Peđe Grbina još uvijek je nepoznanica, ali se barem krug smanjio s pet na dva kandidata.

Naime, najviše glasova osvojio je Siniša Hajdaš Dončić koji je slovio za favorita, te mu je s 48,78 posto malo nedostajalo da pobjedi u prvom krugu. Idući je Zoran Paunović, gradonačelnik Makarske s 20,65 posto glasova. Iza njih ostali su Mladen Kešer s 10,51 posto. Mirando Mrsić je u prvom krugu dobio 10,12 posto glasova, a najmanje su povjerenja SDP-ovci iskazali Sanji Major koja je dobila 9,97 posto glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi vas u našoj anketi pitamo tko bi po vama bio bolji predsjednik SDP-a?

Nakon prvog kruga izbora kandidati su dali i izjave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja, naravno, pozivam na zajedništvo i nakon izbora. SDP je potreban Hrvatskoj, duboko je ukorijenjen u hrvatsko društvo i želim da bude prva, a ne druga stranka u Hrvatskoj - što znači da su nam potrebni svi članovi, simpatizere i građani koji žele progresivnu, dobru Hrvatsku", rekao je Hajdaš Dončić.

Njegov protukandidat nije bio na objavi rezultata u središnjici stranke, ali je kasnije poručio:

"Ovom bih prilikom htio zahvaliti svima koji su mi dali glas. Osjećam se kao Goran Ivanišević 2001. godine kada je osvojio Wimbledon na pozivnicu, jer je isto tako meni bila onemogućena kandidatura. Međutim, žalbom sam uspio ući među kandidate. I evo, ovo je zapravo dokaz da jako veliki broj ljudi želi promjene u SDP-u. U drugom krugu je sve otvoreno”, rekao je Paunović.

Tako će odluka o novom šefu SDP-a pasti iduću subotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Mišel Jakšić otkrio ima li u SDP-u 'zabranjenih imena'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo