JEDNA REČENICA POKRENULA LAVINU / Svi pokušavaju riješiti najveći misterij na mrežama, a mostovci se naslađuju: 'Uživamo što je postao naša propagandna mašina'

Image
Foto: Pixell

Priča je u jednom trenutku bila dovoljno popularna da na hrvatskom Twitteru počne trendati hešteg #utigate

23.1.2023.
13:18
Pixell
VOYO logo

Hrvatski Twitter već nekoliko dana govori o Gospi tužnog lika, odnosno o osobi koja piše pod pseudonimom Utikejt.

Neko se vrijeme nagađa tko stoji iza tog korisničkog računa, a najviše ljudi smatra kako je riječ o saborskoj zastupnici Mariji Selak Raspudić. To je potaknuo i njezin saborski kolega, Marin Miletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jednoj svojoj objavi podijelio je članak i napisao kako "Ursula von der Leyen preporučuje da jedemo kukce!" Nakon toga je pozvao Utikejt da na to "baci oko" i dodao: "Kada se riješi trgovina djecom, moramo se pozabaviti hranom!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dokazi da Selak Raspudić stoji iza profila

Nakon toga se ponovno pokrenula priča o identitetu Utikejta, a priča je u jednom trenutku bila dovoljno popularna da na hrvatskom Twitteru počne trendati hešteg #utigate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao jedan od dokaza objavljena je izjava Selak Raspudić iz intervjua u kojem je rekla da joj je Sokrat jedini politički uzor, a poštovanje koje Utikejt ima prema grčkom filozofu može se iščitati iz njezine objave da se od njegove smrti nikad nije oporavila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabavna rasprava Miletića i Grmoje

Miletić se kasnije ponovno osvrnuo na dokazivanje tko stoji iza toga profila jer se "hrvatska kvaziljevica raspuknula kao kokica od pokušaja prokazivanja tko je ustvari Utikejt dok se nisu pretrgli pisati o mogućoj trgovini djecom Afrike".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na to mu je odgovorio stranački kolega, Nikola Grmoja i rekao kako "i oni u Mostu uživaju uz kokice što je hrvatski Twitter naša propagandna mašina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javio se kasnije ponovno Miletić i rekao kako "opet komentira potpuno nebitne ljude sa suludim teorijama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo