TKO JE ZAPRAVO UHIĆENI DIREKTOR HRVATSKIH ŠUMA? / HDZ-ov kadar koji ima dobre političke veze, a poznato je i koliku plaću prima

Image
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Uhićeni direktor Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić došao je na funkciju zajedno s još pedesetak članova HDZ-a na zatvorenoj sjednici Vlade 2017. te prima plaću od gotovo 30.

29.5.2020.
11:31
Tomislav Miletić/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić uhićen je jutros zbog sumnje da je zlorabio svoj položaj i ovlasti te trgovao utjecajem. Tijekom dana će biti ispitan u USKOK-u. Svoju karijeru ovaj je diplomirani inženjer šumarstva gradio u struci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ožujka 2008. bio je voditelj Uprave Šuma Zagreb, a na svoju sadašnju funkciju je došao 2017. kada je odlukom Vlade na zatvorenoj sjednici zamijenio Krešimira Žagara. Jakupčić je, inače, i član HDZ-a od 1994., pa njegovo imenovanje treba gledati i u kontekstu tadašnjih obećanja premijera Andreja Plenkovića o "profesionalizaciji i depolitizaciji" javne službe, koju je na kraju "potvrdio" imenovanjem Jakupčića i još pedesetak članova HDZ-a na čelna mjesta tvrtki od državnog interesa, piše Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ov kadar

Jakupčić je navodno kadar glavnog tajnika HDZ-a i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića. Kadar je bio i nastaviti sa sličnim principom zapošljavanja na razini tvrtke koju je dobio. Naime, odmah je smijenio 13 od 16 direktora ispostava, a oni koji su ostali bili su - članovi HDZ-a. Tada su iz Hrvatskih šuma poručili da se ljudi postavljaju po stručnosti, a ne političkoj podobnosti i da rukovoditelji mogu raditi svoj posao kvalitetnije nego prije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UHIĆENA JOSIPA RIMAC, ŠEF HRVATSKIH ŠUMA, POMOĆNICA MINISTRA, PODUZETNIK I JOŠ DEVETERO LJUDI: /

Evo za što ih se sve tereti

Image
UHIĆENA JOSIPA RIMAC, ŠEF HRVATSKIH ŠUMA, POMOĆNICA MINISTRA, PODUZETNIK I JOŠ DEVETERO LJUDI: /

Evo za što ih se sve tereti

Najveća plaća u državnim tvrtkama

Inače, njegova neto plaća je ujedno i najveća u državnim tvrtkama - 29.297 kuna. U imovinskoj kartici je prijavio dva stana na zagrebačkoj Trešnjevci. Stan od 96 kvadrata i garažu od 22 kvadrata procijenio je na više od milijun kuna, dok je stan od 44 kvadrata procijenio za nešto manje od polovice tog iznosa. Uz to, ima apartman u Pirovcu od 45 kvadrata vrijedan 435.000 kuna te šumu u Kozarevcu i njivu u Maloj Erpenji. Ima tri automobila i štednju veću od 300.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo