TKO JE PROČELNICA KOJA JE PIJANA SKRIVILA TRAGEDIJU: / Nekad je bila jedna od naših najuspješnijih atletičarki

Image
Foto: Pixsell

Suspendirana pročelnica prošle je godine pobjegla s mjesta nesreće u službenom automobilu, nakon što se sudarila s automobilom kojeg je vozila majka petero djece

16.8.2018.
21:30
Pixsell
VOYO logo

Pročelnica Grada Rijeke za sport Vera Begić Blečić koja je u alkoholiziranom stanju skrivila tešku prometnu nesreću u kojoj je poginula jedna osoba, dosad je bila ugledna članica riječkog SDP-a te jedna od najuspješnijih hrvatskih atletičarki, piše Jutarnji.

Image
RIJEČKA PROČELNICA ZA SPORT PIJANA SKRIVILA PROMETNU U KOJOJ JE POGINULA JEDNA OSOBA: /

Ovo joj nije prvi put

Image
RIJEČKA PROČELNICA ZA SPORT PIJANA SKRIVILA PROMETNU U KOJOJ JE POGINULA JEDNA OSOBA: /

Ovo joj nije prvi put

Rođena je u Rijeci 17. ožujka 1982. u sportskoj obitelji, već u 12. godini počela se baviti bacanjem diska, a 21 put je oborila hrvatski rekord. Dvanaest godina zaredom bila je prvakinja Hrvatske u bacanju diska. Nastupila je na pet Univerzijada, a najbolji rezultati su joj 4. mjesto 2007. u Bangkoku i 2009. u Beogradu. Natjecala se na dvjema Olimpijskim igrama, u Ateni 2004. i Pekingu 2008., no nije zabilježila zapaženije rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: afp

Croatia's Vera Begic competes in the women's discus throw, 20 August 2004, during the Olympic Games athletics competitions at the Olympic Stadium in Athens.AFP PHOTO/JAVIER SORIANO / AFP PHOTO / JAVIER SORIANO

Nije uspjela kao Perković jer je 'previše razmišljala'

Prva je hrvatska diskašica koja je prebacila 60 metara, a sa Sandrom Perković poznaje se još iz doba kad su bile kadetkinje. Tada je kao Sandrinu prednost navodila hladnu glavu, a za sebe je govorila da je uvijek previše razmišljala.

Prošle godine pobjegla s mjesta nesreće

Begić Blečić i prošle je godine skrivila prometnu nesreću, s također nešto promila alkohola u krvi, točnije 0.42, nakon testiranja koje je obavljeno pet sati nakon nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suspendirana pročelnica prošle je godine pobjegla s mjesta nesreće u službenom automobilu, nakon što se sudarila s automobilom kojeg je vozila majka petero djece. Vozačica je ostala zarobljena u vozilu sa šestomjesečnom bebom, piše Novi list. Begić Blečić nije niti stala kako bi provjerila ima li ozlijeđenih. Bez da je stala otišla je na dogovorenu radijsku emisiju, riješila još par obaveza, a tek se iza 16 sati našla s policijom - pet sati nakon nesreće.

Tek tada je policija obavila očevid na mjestu na kojem je došlo do nesreće. Tada je alkotest pokazao da je pročelnica imala 0.42 promila alkohola u krvi, što je zbog tolerancije na grešku uređaja draeger smanjeno na 0,32 promila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona se pravdala kako se vratila na mjesto nesreće, no nije zatekla vozačicu s kojom se sudarila.

'Dogodilo se to da smo se pri maloj brzini lupili branicima. Gospođa je pogodila moj auto na križanju ulica. Nakon nesreće pomaknula sam svoj auto u stranu, jer poznato mi je da je temeljem zakona potrebno vozilo pomaknuti da ne smeta u prometu. Zaustavila sam se u jednosmjernoj ulici. Bilo mi je teško spremiti branik pa mi je pomogao jedan čovjek', kazala je tad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da nije bježala

'Kad sam se vratila nisam više vidjela njen auto. Očito se i ona pomaknula kako ne bi smetala prometu. Tad sam već kasnila na dogovorenu radio emisiju pa sam krenula prema gradu. Nema govora da sam bježala', rekla je.

Kazala je i kako to ne bi više ponovila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U tom stresu nisam se snašla. Tek sam dva mjeseca radila na mjestu pročelnice, bilo mi je bitno da obavim dužnosti koje sam imala tog dana. Prijavila sam nesreću policiji. Triput ih zvala i čekala ih tri sata. Odradila sam i ručak, bila na prijemu, a policiju dobila tek kasnije popodne. Službenici su odradili uviđaj, rekli mi da je druga gospođa prijavila nesreću i da nema ozlijeđenih.

Platit ću kaznu, snositi odgovornost za što sam kriva. Napravila sam grešku, pokrit ću se ušima i drugi put bit ću pametnija', rekla je tad Begić Blečić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo