HRVOJE BUJANOVIĆ / Tko je novi čovjek na čelu ministarstva gospodarstva? Ima tri stana u Zagrebu i štednju od skoro pola milijuna eura

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Bujanović nije član niti jedne stranke, a posjeduje i licencije za obavljanje brokerskih poslova, investicijskog bankarstva te za ovlaštenog upravitelja mirovinskim fondovima

13.12.2023.
15:52
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon smjene ministra gospodarstva Davora Filipovića, objavljeno je kako će Hrvoje Bujanović, državni tajnik, biti privremeni vršitelj dužnosti.

Hrvoje Bujanović došao je u ministarstvo gospodarstva u kolovozu 2022. godine i tada je najavljen kao iskusni bankar s bogatim radnim iskustvom koji će biti najveće pojačanje u tom timu. Njega je osobno doveo njegov smijenjeni šef Davor Filipović, a kao državni tajnik radio je za mjesečnu plaću od 2148 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završio je zagrebački Ekonomski fakultet, a nakon toga je završio i tri stupnja CFA (Chartered Financial Analyst) programa istoimenog američkog instituta, što je najpoznatija i globalno najcjenjenija titula koju nose investicijski profesionalci. U Beču i Minnesoti stekao je i dvije MBA diplome, a tijekom karijere u PBZ-u bio je odgovoran za organiziranje, vođenje i provedbu niza izdanja državnih, municipalnih i korporativnih obveznica.

Image
DOSAD JE BIO POSEBAN SAVJETNIK /

Branko Bačić otkrio tko će zamijeniti smijenjenog ministra Filipovića

Image
DOSAD JE BIO POSEBAN SAVJETNIK /

Branko Bačić otkrio tko će zamijeniti smijenjenog ministra Filipovića

Bujanović nije član niti jedne stranke, a posjeduje i licencije za obavljanje brokerskih poslova, investicijskog bankarstva te za ovlaštenog upravitelja mirovinskim fondovima. Prema imovinskoj kartici, vlasnik je stana u Zagrebu od 100 m2 vrijednog 239.000 eura, a na 152.000 eura procijenio je svoj drugi stan u Zagrebu od 63 m2. Treći stan u Zagrebu u vlasništvu Bujanovića i njegove supruge od 154 m2 vrijedan je 450.000 eura. Posjeduje i dva motocikla - BMW GS Adventure procijenjen na 20.000 eura te BMW Rnine vrijedan 12.500 eura kao i dvije štednje od 300.000 eura te 170.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo