DETALJI DRAME U ZAGREBU /

Tko je mladić koji je Zagrepčanki propao kroz strop? 'Izjurila sam iz stana i počela plakati'

'Pomislila sam da je novi potres. No, kad sam se okrenula, čovjek ustaje s poda', ispričala je Anđa Vujičić Zubak

21.4.2020.
19:30
VOYO logo

Da će Zagrepčani još mjesecima trpjeti posljedice potresa dokazuje i bizarna priča iz Petrove ulice. Vlasnici stana, u zgradi staroj više od sto godina, kroz strop je u kuhinju propao mladić iz stana iznad nje. Srećom oboje su prošli bez većih ozljeda.

"Počistila sam stan, ali nisam počistila sebe, hahaha. Pa to je bilo užasno, bilo je još gore od potresa", kazala je Anđa Vujičić Zubak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni uz tablete nije oka sklopila

I dalje je vesela iako, kaže nam, oka nije sklopila čak ni uz tablete za smirenje. Jer ovakvog nepozvanog gosta rijetko tko dobije u životu.

"To je bilo ujutro negdje oko deset sati i uspjela sam popiti kavu. Bila sam u drugom dijelu tog mog malog stana i odjedanput sam čula tresak. I u prvi mah sam pomislila da je to samo palo dolje ili da je novi potres. Međutim, kad sam se okrenula, čovjek ustaje s poda", priča Anđa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od šoka je, kaže, izjurila iz stana i počela plakati. "U tom momentu je došao susjed koji je vlasnik stana iznad mene i pitao je njega je li on dobro. On je rekao da je on dobro, ali da ja nisam dobro. Vjerojatno me vidio kako izgledam", kazala je. 

Tko je mladić?

Mladić koji joj se predstavio kao djelatnik Gradskog stambenog komunalnog gospodarstva pri padu polomio joj je dio kuhinje i iščupao utičnicu. Pristojno ju je popravio i otišao.

"Pa dečko je ogrebao ruku i poderao košulju. Ne znam kako se poslije osjećao, vjerojatno je bio u šoku ili u strahu kad je to sve prošlo. Ne znam, otišao je brzo", kaže Anđa. 

Pokušali smo doznati kako je mladić danas, no iz Gradskog stambenog tek šturi odgovor. "Budući da nije riječ o zaposleniku GSKG d.o.o., nismo u mogućnosti osigurati Vam tražene informacije", odgovorili su. Na naš upit je li pak riječ o vanjskom suradniku koji je po njihovu nalogu bio na terenu, odgovora nema. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Netko svoj pod nije popravljao..."

Ali, ima rupe koja i dalje prijeti. Uz susjedove pločice su odlomljeni komadi običnog betona. "Rekli su mi da se ne približavam tu jer bi to moglo pasti. I statičari koji su sad bili su isto to rekli. Dalje ćemo vidjeti", priča. 

Inače, statičari su nakon potresa zgradi dali narančastu naljepnicu. Anđi je susjed već tad rekao da mu je smočnica utonula. Ali u njezinu stanu, koji je posve renovirala prije dvije godine, ništa se nije primjećivalo. Tek se riješila radova, a sad je opet čekaju popravci. Samo ne zna hoće li i ovi biti o njezinu trošku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam hoću li o svom trošku. Ja sam odozdo popravljala, ali netko svoj pod nije popravljao. Samo to mogu onako bistre glave zaključiti", kazala je. 

Zaključak očekuje od policije koja je bila na uviđaju i piše zapisnik. U njemu bi trebalo stajati i očitovanje nesretnog mladića, kao i podatak je li joj kroz strop propao kao predstavnik Gradskog stambenog i ima li u ovoj priči još kakva rupa osim ove oku vidljive.  

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo