TKO JE MAGDALENA DOVEČER? / Uhićena voditeljica HAMAG-BICROA bila je kadar posrnulog ministra: Hvalila se da voli pomagati rodbini i prijateljima

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Rođena je 1986. godine, a po struci je diplomirana pravnica. Svojevremeno je bila stažistica u Europskom parlamentu u sklopu programa Asistent zastupnika, a radila je kao asistentica zastupnice Mariye Gabriel iz Bugarske

21.9.2022.
12:14
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

U srijedu ujutro po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja uhićena je voditeljica Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) Magdalena Dovečer.

Dovečer je aktivna i istaknuta članica međimurskog HDZ-a, angažirana i u Zajednici žena HDZ-a Katarina Zrinski te je članica Gradskog odbora HDZ-a Grada Čakovca. Izvori iz stranke tvrde da je Dovečer bila kadar bivšeg ministra Darka Horvata, a u HAMAG-BICRO stigla je 2016. godine, u vrijeme kada je Horvat bio zadužen za tu agenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rođena je 1986. godine, a po struci je diplomirana pravnica. Svojevremeno je bila stažistica u Europskom parlamentu u sklopu programa Asistent zastupnika, a radila je kao asistentica zastupnice Mariye Gabriel iz Bugarske. Tijekom studija pohađala je Političku akademiju u organizaciji Zaklade hrvatskog državnog zavjeta koju vodi HDZ. Radila je i u zagrebačkoj Gradskoj upravi, a bila je i voditeljica projekta BOND.

Voli pomagati rodbini i prijateljima

Prije nego se zaposlila u agenciji, dala je interesantan intervju za portal eMeđimurje. "Tjedno sigurno izdvojim i po osam sati na davanje pravnih savjeta rodbini i prijateljima, međutim nije mi teško jer volim pomoći svima, a najviše bliskim ljudima. Ujedno mi je to i najveći izazov te mogućnost da još više naučim o nekom specifičnom području", kazala je tada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, Dovečer je uhićena jer je namještala posao rođaku, a kako piše Telegram, radilo se o poslu s promotivnim materijalima za spajanje općina u Hrvatskoj. Sumnja se da je Dovečer učinila sve ne bi li uvjete prilagodila svom rođaku. Sve se odvijalo od kraja 2020. te tijekom 2021. godine, no na kraju je morala odustati od navodnog pogodovanja rođaku jer su Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave, a onda i europsko tužiteljstvo razotkrili njezine planove.

U pitanju je bio milijunski iznos koji je u potpunosti trebao biti uplaćen iz europskih fondova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ODUSTALA, ALI SU JE RAZOTKRILI /

EU tužiteljstvo uhitilo voditeljicu iz HAMAG BICRO-a: Namještala je milijunski natječaj svom rođaku?

Image
ODUSTALA, ALI SU JE RAZOTKRILI /

EU tužiteljstvo uhitilo voditeljicu iz HAMAG BICRO-a: Namještala je milijunski natječaj svom rođaku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo