TKO JE KRIV ZA SMRT NJEZINE BEBE? / Jednog sina je izgubila, drugi je invalid, a suđenje je opet zapelo zbog - izblijedjelog nalaza

Image

Dijana Ančić već 18 godina godina čeka sudski pravorijek o krivnji dvojice liječnika koje tereti za smrt jednog blizanca kojeg je izgubila pri porodu te stanje drugog koji je danas invalid.

1.9.2016.
14:22
VOYO logo

Punih 18 godina od smrti jednog blizanca i rođenja drugog s teškim invaliditetom njihova majka Dijana Aničić ne uspijeva na sudu dobiti odgovor tko je kriv za komplikacije koje su nastale nakon njezina ulaska u KBC Split u kolovozu 1998. godine. Sudski spor koji se vodi još od 2002. godine sada je ponovno zapeo zbog izblijedjelog nalaza CTG ključnog za donošenje odluke, piše Slobodna Dalmacija.

Slučaj je u međuvremenu promijenio pet sudova i danas se vodi na Općinskom u Zadru. Tijekom suđenja je napravljeno pet medicinskih vještačenja, a danas za jedan nalaz treba i ono grafologa. Naime, CTG nalaz je star 18 godina i u međuvremenu je jedna krivulja na njemu izblijedila. Zbog nečitke linije liječnicima sudskim vještacima nemoguće je točno utvrditi pokazuje li ona otkucaje srca druge bebe blizanca, danas pokojne, ili otkucaje srca majke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na optuženičkoj klupi odluku o nalazu i konačnu presudu čekaju, pak, sada već umirovljeni ginekolog dr. Tomislav Strinić te njegov kolega dr. Boris Delić.

Nakon nalaza grafologa uvid u CTG trebali bi ponovno imati liječnici koji bi izrekli svoj sud, a suđenje se treba nastaviti u studenome ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I inače, od početka suđenja, Dijana Ančić je imala stalni problem s dokaznim materijalima. Isprva se nisu mogli pronaći povijest bolesti i otpusno pismo, a potom je trebalo utvrditi jesu li komplikacije nastale tijekom trudnoće ili tijekom poroda. Nakon pronalaska povijesti bolesti pronađen je i CTG koji je pokazivao kako je danas preminuli blizanac bio živ kad mu je majka ušla u bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo