u Remetincu od 16. rujna / Tko je Kovačeviću dojavio da mu se sprema uhićenje? Policija još ne zna, USKOK - bez komentara

Predsjednik i dalje napada DORH i USKOK. Tvrdi, i dalje mu nije jasno zašto se nije reagiralo odmah, 11. studenog

2.10.2020.
21:00
VOYO logo

Dva tjedna nakon uhićenja čelnog čovjeka Janafa - USKOK je proširio istragu. I to zbog novih četiri i pol milijuna skrivenih kuna. Dragan Kovačević ih je, kako sumnja USKOK - skrio u stan jednog poznanika. Bivši šef Janafa će se o svemu morati očitovati i u USKOK-u, samo što poziv još nije stigao.

Ima li još negdje skrivenog novca Dragan Kovačević? USKOK je ovih dana pronašao pozamašnu svotu.  Dva i pol milijuna kuna. 247 tisuća eura, i 20 tisuća švicarskih franaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov odvjetnik danas je bez komentara. Kaže, rješenje o proširenju istrage još nije vidio, pa ne zna o čemu se točno radi, a Kovačevića u USKOK još nitko nije pozvao kako bi se očitovao na najnovije optužbe. 

Image
proširenje istrage /

Nevjerojatno: Policija pronašla još 4,5 milijuna kuna koje je Kovačević sakrio kod prijatelja prije uhićenja

Image
proširenje istrage /

Nevjerojatno: Policija pronašla još 4,5 milijuna kuna koje je Kovačević sakrio kod prijatelja prije uhićenja

Prije tjedan dana policija je u garaži u Samoboru ispred vile Kovačevićevog prijatelja - pronašla milijun eura u svim apoenima i valutama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje RTL-a, predsjednik Milanović osvrnuo se na proširenu istragu i novo pronađenih četiri milijuna kuna  - amnestirajući Kovačevića.

USKOK bez komentara

"Kao nađeno je milijun eura, pa dobro zanimljivo je znati odakle nekom milijun eura. Ali ako se to ne može povezati ni s jednom radnjom koja je utvrđena u istrazi, u tajnom praćenju, ako čak nije riječ o istim fizičkim novčanicama, a s obzirom da nas DORH zasipa darovima Božićnim i jesenjima, onda nažalost znamo sve, onda tu nešto ne štima - znači 4 milijuna kuna mi ne znači ništa ako ih nisi povezao ili nisu korelirane ", kaže Milanović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik i dalje napada DORH i USKOK. Tvrdi, i dalje mu nije jasno zašto se nije reagiralo odmah, 11. studenog - kada se na mjerama čulo da Krešo Petek nosi gotovo dva milijuna kuna u Kovačevićev klub. 

"Što ste čekali tako dugo? Što se čekalo 40 dana za pokretanja mjera protiv tog Kovačevićeva? 40 dana! 40 dana se od tog nemilog događaja na Martinje se čekalo da bi se čovjeka - kojem je taj novac bio namijenjen stavilo na mjere. Šta to govori? Da je netko spavao ili da netko ima smetnje u razvoju. Da bi onda na temelju toga uhitio ljude 10 mjeseci kasnije, i onda ispitivao svjedoke od Jakova Kitarovića do Dalaj Lame", tvrdi Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dragan Kovačević u Remetincu je od 16. rujna. Tko mu je noć prije dojavio da se sprema uhićenje, nakon čega se šef Janafa počeo čudno ponašati - policija još uvijek nije otkrila. USKOK - po običaju - na sve nema komentara. 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo