komentar zorana šprajca / Tko je hrvatski Churchill Milivoj Špika i koji je Udbin nadimak za Peru Čorića?

Bard hrvatske politike je danas u maniri Churchila, Kissingera i Tuđmana urbi et orbi naciji objavio da je formirana Nova Parlamentarna Većina

Zoran Šprajc

11.5.2016.
22:50
VOYO logo

Milivoj Špika, danas je postao važan politički čimbenik u Hrvatskom Saboru. 

Ugledni zastupnik, za kojeg dosad jedva da ste ikad čuli, predsjednik stranke BUZ čije puno ime znaju samo njezini osnivači, kandidat koji je na izborima dobio okruglo 131 glas, tj. 0,13 posto svih preferencijalnih glasova na listi Domoljubne koalicije, dakle bard hrvatske politike, danas je u maniri Winstona Churchilla, Henrya Kissingera i Franje Tuđmana urbi et orbi naciji objavio da je formirana Nova Parlamentarna Većina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koja većina, čija većina, Špika je odlučio da pučanstvo ne treba zamarati takvim detaljima, a on je svoju računicu našao u transferu u klubu zastupnika Milana Bandića

A za samo 17.000 kuna saborske plaće možete dobiti i zastupnika Peru Ćorića, još jednog od prvaka Domoljubne koalicije. On je, pak, iz stranke HSP-AS-DŽ-Š. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao u dobra stara vremena, Ćorić je hrabro stao pred kamere i čitao imena suradnika KOS-a i UDBA-e, koje je, kao, Most ubacio u hrvatsku Vladu. 

Među njima se našlo i ime pomoćnika ministra pravosuđa Ivana Crnčeca, za kojega Ćorić zna i koje mu je bilo kodno ime u KOS-u. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KOS je, za one mlađe, tajna služba bivše JNA, koja se kao i bivša država raspala 1991. 

A Ivan Crnčec, po Ćoriću - agent zvani Vrana, u to doba tek je završio osnovnu školu. Čovjek je, naime, rođen tek 1976., što se može provjeriti i na web stranicama Ministarstva pravosuđa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A povodom današnje izjave, doznajemo iz istog izvora kao i Pero Ćorić, UDBA je odmah vrbovala Ćorića i već mu dala kodno ime Pero Čvorak. 

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču