USKOK GA ISTRAŽIVAO /

Prodao antifašistički spomenik: tko je HDZ-ovac koji je davao novac direktoru Holdinga?

Image
Foto: Screenshot

Istraživalo se kako je moguće da svaki put nakon požara na trogirskom smetištu,koji su bili učestali, za sanaciju bude odabrana tvrtka Brkan Plano

18.5.2017.
13:12
Screenshot
VOYO logo

Trogirski poduzetnik i bivši vijećnik HDZ-a Vinko Brkan danas je optužio Ivu Milića, tehničkog direktora Trogir Holdinga, za reket i ucjenu. Milić izlazi na izbore kao kandidat Hrvatske konzervativne stranke za gradonačelnika Trogira, a Brkan ga tereti za niz kaznenih djela.

No, Vinko Brkan već je bio u medijima. Posljednji put u siječnju 2012. nakon što je otkriveno da je prodao oštećeni antifašistički spomenik koji je prikazivao partizana s puškom na ramenu i bombom u ruci. Kip je nakon oštećenja 1994. godine bio deponiran u prostoru gradskog komunalnog poduzeća Dobrić u Planom, da bi 2007. godine bio prebačen na obližnji deponij Brkanove tvrtke. Nakon toga partizanu se gubi svaki trag, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Partizan je kupljen, plaćen i otišao je u Italiju na 'rehabilitaciju', izjavio je Brkan 2012. godine, tada već i trogirski gradski vijećnik, na jednoj od sjednica na kojoj se postavilo i pitanje nestalog partizana.

Za Slobodnu Dalmaciju je tada potvrdio kako je kilogram partizana Dobriću platio 12.600 kuna, a za koliko ga je prodao, nije želio reći. No, cijela je stvar završila u rukama policije, zatim i na sudu. Brkan je osuđen na šest mjeseci zatvora uvjetno, s rokom kušnje od godine dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brkan je svojedobno bio istraživan i u sklopu USKOK-ova postupka protiv njegova imenjaka, dogradonačelnika Vinka Brkana. Bilo im je sumnjivo što tvrtka Brkan Plano dobiva povoljniju cijenu odlaganja otpada na trogirskom smetištu, a prijava je odbačena nakon što je utvrđeno da je poduzetnik Brkan imao poseban ugovor jer je praznio trogirsko brodogradilište.

Istraživalo se i kako je moguće da svaki put nakon požara na trogirskom smetištu – a požari su u to vrijeme baš bili nešto zaredali – za sanaciju bude odabrana tvrtka Brkan Plano. No, i tu je ostalo samo na sumnjama u namještaljku i pogodovanje, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo