DANAS ISTJEČE ROK ZA PREDAJU IMOVINSKIH KARTICA: / Još nismo doznali što imaju Orešković i Petrov

Image
Foto: AFP, STRINGER

Danas istječe rok za predaju imovinskih kartica vladajućih.

22.2.2016.
7:07
AFP, STRINGER
VOYO logo

U nedjelju, dan prije roka, još pola članova Vlade nije predalo svoje kartice. Premijer Tihomir Orešković poslao je svoju karticu u petak, javlja RTL-u. Ipak, kako neki ministri još nisu predali svoju imovinsku karticu prijete im velike kazne, do 40.000 kuna.

"Činjenica je da dio imovinskih kartica još nije javno objavljen. Nisu niti zaprimljene u Povjerenstvu. Naime, jedan dio dužnosnika je svoju obvezu ispunio u elektronskom obliku, ali u Povjerenstvu mora biti zaprimljen i pisani ispis te kartice", rekla je Dalija Orešković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IMOVINSKE KARTICE MINISTARA: /

Jedan ima veću vrijednost na ruci nego drugi u garaži

Image
IMOVINSKE KARTICE MINISTARA: /

Jedan ima veću vrijednost na ruci nego drugi u garaži

Zadnji je karticu predao ministar poljoprivrede

Najviše se iščekuje popis imovine premijera, potpredsjednika Bože Petrova te još devet ministara. Za njih 11 već se zna što posjeduju.

Posljednja objavljena imovinska kartica je ona ministra poljoprivrede Davora Romića. Taj bivši profesor na Agronomskom fakultetu ima kuću u Zagrebu vrijednu 1,9 milijuna kuna. I još jednu u Podrujnici od 180.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uštedio je gotovo milijun i pol kuna, ima dva automobila Citroena vrijedna 115.000 kuna te njive i druge nekretnine od oko 200.000 kuna. Ministar ima suprugu i dijete a financiraju se s njegovih 17.715 kuna ministarske mjesečne plaće i 101.000 godišnje od znanstvenog rada. Njegova supruga godišnje zarađuje 80.000 kuna. I ona je donedavna profesorica na Agronomskom fakultetu gdje je zarađivala 152.000 kuna na godinu.

Bivši vladajući bogatiji nego prije četiri godine

Članovi bivše vlade izlaze iz Banskih dvora imućniji nego što su ušli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vesna Pusić je bogatija za gotovo 7 milijuna kuna, nasljedstvo njezinog bračnog druga. Siniša Hajdaš Dončić bogatiji je za 900.000 kuna izgradnjom nekretnine, kao i Ivan Vrdoljak koji je kupio stan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo