TOČNO U PODNE: / Most će sa SDP-om i HDZ-om razgovarati pred kamerama

Image
Foto: Pixsell, Patrik Maček

Točno u podne u zagrebačkom hotelu Esplanada započet će sastanak šefa SDP-a Zorana Milanovića, HDZ-a Tomislava Karamarka i Mosta Bože Petrova.

7.12.2015.
9:51
Pixsell, Patrik Maček
VOYO logo

HRT doznaje da je Hrvatska raste u međuvremenu ponudila Mostu nezavisnih lista kao organizatoru današnjeg sastanka u Esplanadi da sastanak Mosta, Domoljubne koalicije i koalicije Hrvatska raste u cijelosti bude otvoren za medije. Taj prijedlog, potvrdio je Most na svom Facebook i Twiiter profilu, prihvatile su obje strane.

"Drago nam je da su obje strane pristale na sastanak otvoren za medije. Potvrđujemo da će sastanak biti otvoren za medije", objavili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ono u čemu će Most, čini se, ustrajati jest stav da ni Milanović ni Karamarko ne bi trebali biti idući hrvatski premijeri, nego da tu ulogu trebaju prepustiti nekom drugom. Taj stav potvrđuje i jučerašnja izjava glasnogovornika Mosta Nikole Grmoje koji je kazao da ni Milanović ni Karamarko nisu prihvatljivi za mjesto premijera, već neka osoba koja je prihvatljiva svima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GRMOJA: /

Ni Milanović ni Karamarko nisu prihvatljivi za mjesto premijera

Image
GRMOJA: /

Ni Milanović ni Karamarko nisu prihvatljivi za mjesto premijera

Jedna od opcija koja bi se mogla pojaviti tijekom pregovora jest i ona da Milanović u Vladi preuzme potpredsjedničko mjesto za vanjsku, a Karamarko za unutarnju politiku. Tako se bar spekulira u medijima zadnjih dana.

Iako je Ivan Lovrinović u subotu izjavio da će Most inzistirati na premijerskoj funkciji, glasnogovornik Grmoja u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju kazao je da neće biti nikakvih ultimativnih zahtjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer ne mora biti iz Mosta

"Nemamo nikakvih gotovih prijedloga, niti ćemo ultimativno bilo što tražiti. Pokušat ćemo postići konsenzus svih prisutnih što treba napraviti", kaže Grmoja, koji tvrdi da u Mostu znaju cijeniti što su se obje velike stranke odazvale njihovu pozivu na razgovor.

Grmoja je kazao da premijer ne mora biti iz Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu poziciju nećemo ultimativno tražiti. Za sve smo prijedloge otvoreni", kazao je Grmoja za Slobodnu Dalmaciju.

Nakon sastanka u Esplanadi, šefovi triju stranaka koji su na parlamentarnim izborima osvojili najviše mandata, idu kod predsjednice na Pantovčak gdje se danas održava drugi krug konzultacija za mandatara. Prvi su, točno u 14 sati, na redu mostaši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo