GOSPIĆANI BIRAJU / Bivši ministar, vlasnik pekara i direktor javnog poduzeća: Ovo su kandidati za gradonačelnika

Image
Foto: RTL/Screenshot

Gospićani će novog gradonačelnika prijevremeno birati 9. lipnja. Među kandidatima nema bivšeg gradonačelnika Karla Starčevića (HSP) kojeg je hrvatska Vlada u ožujku razriješila zbog nedonošenja gradskog proračuna za 2024.

25.5.2024.
14:27
RTL/Screenshot
VOYO logo

Trojica su kandidata za novog gradonačelnika Gospića: Darko Milinović (LiPO), Joso Vrkljan (HDZ) i kandidat grupe birača Danijel Tušak koji će se prijevremeno birati u nedjelju, 9. lipnja, istoga dana kada se održavaju izbori za Europski parlament. Za fotelju gradonačelnika na izborima će se tako boriti nekadašnji ministar i župan, lokalni poduzetnik i direktor javnog poduzeća.

Gospićko Gradsko izborno povjerenstvo (GIP) objavilo je, naime, zbirnu listu pravovaljanih kandidatura za izbor gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Gospića čime je službeno počela promidžba za prijevremene izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kandidati za zamjenike gradonačelnika su Ivica Kovačević (LiPO), Kristina Prša (HDZ) i Maria Ćaćić (kandidatkinja grupe birača).

Među kandidatima nema bivšeg gradonačelnika Karla Starčevića (HSP) kojeg je hrvatska Vlada u ožujku razriješila zbog nedonošenja gradskog proračuna za 2024. Naime, Starčević je prije glasovanja, povukao prijedlog gradskog proračuna za 2024. te nije predložio novi. Vlada je razriješila i njegovu zamjenicu Kristinu Pršu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradovi i općine obvezni su do kraja tekuće godine donijeti proračun za sljedeću godinu, odnosno odluku o privremenom financiranju.

Image
UPUTE I ROKOVI /

Nećete biti u mjestu prebivališta za EU izbore? Evo što trebate napraviti da biste glasali

Image
UPUTE I ROKOVI /

Nećete biti u mjestu prebivališta za EU izbore? Evo što trebate napraviti da biste glasali

Troje kandidata za načelnika općine Raša

Budući da je načelnica Općine Raša Glorija Paliska podnijela ostavku 2. travnja iz privatnih razloga na prijevremene će izbore 9. lipnja i birači te općine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nudi im se troje kandidata: SDP-ov Miroslav Hudi, IDS-ov Leo Knapić i HDZ-ova Admira Žakula.

Svoja predstavnička tijela, gradsko i općinsko vijeće, u nedjelju, 9. lipnja birat će grad Rab i općina Otok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 13 mjesta u Gradskom vijeću Raba natječu se četiri opcije, odnosno pravovaljane liste: DP-ova, koalicija lista HDZ-a, Rapskog pučkog sabora i HSS-a, lista SDP-a te kandidacijska lista grupe birača koju nosi Lovre Ševerdija.

Koliko se lista natječe za općinsko vijeće Otoka, općine u Splitsko-dalmatinskoj županiji, koje također ima 13 vijećnika, za sada je nepoznato. Naime, njenim se službenim mrežnim stranicama u subotu nije moglo pristupiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamošnje općinsko vijeće ne funkcionira od kraja prošle godine, raspušteno je jer nije donijelo općinski proračun za 2024. godinu, a ni odluku o privremenom financiraju.

POGLEDAJTE VIDEO: Tko će biti novi gradonačelnik Gospića? U utrci su vlasnik lanaca pekara, direktor javnog poduzeća i bivši ministar

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo