'puno si lip, ali nisi moj tip...' / ​Tko bira - masturbira?

Image
Foto: Painting by Michael Carson

Je*ali nas glupi razlozi, da. Žene smo. Ali kad na nekog padnemo, gotove smo. Može po svim kriterijima ne pasati, ali nešto vuče. Atomi, molekule, svemir. To je neobjašnjivo

12.11.2015.
16:06
Painting by Michael Carson
VOYO logo

U kasnim dvadesetima i singl si. Na obiteljskim ručkovima te već na koljenima mole za unuke. Zezaju te gdje su mačke s kojima bi živjela kao 'usidjelica'. Ne obazireš se puno na njihova potprcavanja jer znaš da su druga vremena i da ništa ne možeš siliti.  

Odlučuješ biti sama. Ne jer su te na to nagnale sile prilika i jer nemaš istih tih prilika. To se događa tvojim odabirom i ničijim tuđim. To nije zato što nisi pokušavala ili davala dovoljno šansi dovoljnom broju potencijalnih. Naprotiv. Pokušala si sve, od opraštanja s bivšima par puta, dok nisi shvatila da gubiš mladost na njih. Izlazila si s raznim tipovima, isprobala si čak i onaj mrtvi Tinder, čisto iz znatiželje, iako su ti prijateljice govorile da si previše lijepa da bi ti trebala nekakva aplikacija kao pomoć u dejtanju s frajerima. Složila si se s njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davala si i više šansi onima koji su ti se stvarno sviđali. Na kraju si odbacila i one koje su ti se stvarno svidjeli jer se pokazalo da je to jedan te isti tip muškarca koji je talentiran u samo jednoj stvari - u svojoj narcisoidnosti i u tome da iskorištavaju tvoju nevinu dušicu.

Ponekad si spustila kriterije i zabavljala se s onima koji su, realno, ispod tvog ranga. Ne želiš ovom riječju zvučati prepotentno, ali faktografija je faktografija. Dobar si ulov i svjesna si toga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook

(Foto: Facebook memes)

Ponekad nisi imala kriterije, ali to si potisnula negdje duboko u pijanim noćima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošla si mnogo, upoznala ih strogo i smučilo ti se. Uplašila si se. Sve to jer si shvatila da već poznaješ šablonu onih koje više ni štapom ne bi taknula. Te otkantavaš po brzom postupku, možda ponekad i prebrzom jer prebrzo doneseš zaključak da je takav i takav. Iskustvo te naučilo, budućnost te samo može iznenaditi da netko izda šablonu čiju si mislila da znadeš. Imala si mnogo vremena da ozbiljno razmisliš o vezama i odnosima, da upoznaš sebe i da izgubiš iluzije. Ideš prema nekamo profesionalno, imaš predivne prijatelje, solidan socijalni život, putuješ i koliko god si ovako ponekad introvertna i tjeskobna, ipak si i dalje komunikativna i voliš upoznavati nove ljude. Ne odustaješ. Pronašla si puno stvari koje te i dalje ushićuju i usrećuju i bez tog Nekog. 

Image
Foto: Facebook (berlin-artparasites)

(Facebook/berlin-artparasites)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponekad, ali samo ponekad bi sve dala da tu sreću koju imaš u sebi podijeliš s drugime. Ponekad bi sve dala da imaš jedan trenutak u kojem ćeš se s nekim pogledati, onako kako se gledaju ono dvoje koji si očigledno vole. Ponekad si pak sigurna da ti je bolje ovako jer tvoj mir nema cijenu i nije ti potreban netko tko bi unosio nemir, nered i nervozu u tvoj dnevni raspored.

Image
Foto: Facebook (berlin-artparasites)

(Facebook/berlin-artparasites)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj isti raspored bi bila spremna preokrenuti naglavačke kad bi se pojavilo ono nešto magično s Nekim koji to ne bi niti tražio od tebe. Ponekad si vrlo sretna što si sama. Ponekad pomisliš da te je samovanje promijenilo da te razine da si postala nesposobna za zajedništvo.

Nisi ti luda, nisi ti glupa, znaš ti dobro što hoćeš. Znaš ti točno kada ti zbog nekog herc hoće iskočit' iz tijela. Redovito na kraju on bude sve samo ne tvojih kriterija, ali kemija je rekla svoje. Ti prokleti atomi i molekule caruju ljudstvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok ne upoznaš fatalnog, vjerojatno ćeš poljubiti još puno žabaca i s nekima se uvjeravati da su prinčevi. Fučkaš uvjeravanje, takvi su kao prdac - ako ga forsiraš, vjerojatno će ispast' govno. Hoće li problem biti tajming, preveliki madež nasred čela ili nešto treće, ne znam, ali svakako znam da ćeš se snaći s razlozima zašto NE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerojatno ćeš takvima započeti svoj otkantavajući monolog sa 'Svidio si mi se, ali...

...Meni je sad potrebna stabilnost starijeg muškarca.
...Ja sam sada emotivno na jednom drugačijem mjestu i teško mi se prilagoditi.
...Ne kažem da je seks loš, al' ne kažem ni da je dobar.
...Jesen je tužno doba godine i ja sam tužna, javi se na proljeće pa ću možda biti za vezu.
...Moram te otkantati jer slušam svoje srce i plačem za likom koji me ignorira.
...Tata je protiv jer si Srbin.
...Dva smo različita svijeta jer si ti HDZ-ovac.
...Frendica je protiv jer se zoveš Ante.
...Predlakav si, ali ako se obriješ onda bi izgledao pregejavo. Jbg, pat pozicija, što da ti kažem.
...Različiti smo jbg, ja sam dama, a ti nisi dama.
...Znaš ti tko sam ja?
...Ne znaš što je MEME, čemu služi Ctrl+Alt+Del i čudiš mi se kako brzo tipkam na mobitelu i dovitljiva sam.
...Prevarila sam te s bratom. I prijateljem. Tvojim prijateljem i mojim bratom.
...Ne lajkaš mi ništa na FB-u.
...Ja se trudim smršavjeti i biti utegnuta, a ti ždereš po cijele dane i sise su ti veće od mojih.
...Dok spavaš hrčeš neopisivom frekvencijom koja pomiče zidove, a brate ja to ne moram trpjeti. 
...Za rođendan si me odveo na hamburger u SC i još tražio popust na iksicu od frenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemoj jadniku govoriti to. Ovakva bijela laž ponekad, a da ni ne znaš, ostavi u nekome duboke komplekse. Misliš da ti je empatičnost na razini kad mu izmisliš ovakav nebulozni razlog? E pa nije. 

Najfer je reći - jednostavno mi se ne sviđaš. I nema ALI.

Je*ali nas glupi razlozi, da. Žene smo. Ali kad na nekog padnemo, gotove smo. Može po svim kriterijima ne pasati, ali nešto vuče. Atomi, molekule, svemir. To je neobjašnjivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako vam se svidio ovaj tekst, pročitajte i ostale, upravo OVDJE! Možete me pratiti na mojoj službenoj Facebook stranici 'Priče izTine' i na Instagramu.

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču