bolja budućnost / Titov Vis prvi brod u Hrvatskoj koji je potopljen da postane ronilačka atrakcija!

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Titov brod Vis uskoro će biti potopljen na morsko dno, ali ne da bi se s njime netko svjetonazorski obračunao, već kako bi postao prvi brod u Hrvatskoj potopljen da postane ronilačka atrakcija. Tako već godinama turističke zemlje svijeta privlače ronioce, no Hrvatska dosad nije imala čak ni pripremljenu pravnu proceduru. Zbog ovog se pionirskog pothvata moralo mijenjati i zakone

12.7.2015.
18:46
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Znatno manje poznat od Galeba, Titov brod Vis u pulskoj luci čeka potapanje. Od Crnogorske ga je vlade 2002. kupio  istarski poduzetnik sa željom da ga obnovi, a onda su se planovi poremetili.

"Brodogradnja kao takva je nestala u Hrvaskoj, odnosno redukcija se desila. Banke, odnosno financijski sektor, nisu bile zainteresirane da napravimo od njega brod i da plovi kao takav po Jadranu", kazao je vlasnik broda Arsen Brajković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

(Dusko Marusic/PIXSELL)

Stoga, brod Vis neće ploviti, nego će potopljen čekati ronioce.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To bi bio brod na koji bi mogli zaroniti početnici koji imaju licencu za dubinu zarona od 18 do 20 metara. Znači na gornju i palubu tako da bi to bio najbliži brod u Europi gdje početnici mogu zaroniti", dodao je Brajković.

Predviđena lokacija je blizu rta Kamenjak. Olupine se smatraju najprivlačnijim mjestima za ronjenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vis će biti dodana vrijednost ionako odličnoj startnoj poziciji podmorja. Svaka novost pod morem za ronioce je  novi izazov. Pred Visom je bolja budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo