svaki uradak ima svoju priču / Tisuće kilometara konca, stotine metara tkanine i više stotina ručnih radova

Image

Razmišljajući kako nasloviti priču o poznatoj donjovidovskoj rukotvoriteljki 67-godišnjoj Mariji Cenko, došli smo do saznanja iznijetog u naslovu jer brojke govore sve, i više od toga.

16.1.2016.
13:41
VOYO logo

"Znam da su mojih ruku djela dobili Stjepan Mesić, Dražen Budiša, Jadranka i Darinko Kosor... a našim međimurskim ne znam niti sva imena. Svako gostovanje ili gostoprimstvo našeg KUD-a među poklonima imali su i moje „krpice“. Znam da su ih ljudi primali sa srcem i obećavali da će biti istaknuti na vidnom mjestu i smatram da je naš načelnik Josip Grivec odabrao pravo osobu koja zna izabrati autohtone poklone, a k tome i još i od srca darovati",  reći će Marija i s ponosom dodati kako je oltar njihove župne crkve ukrašen također s platnenim vezovima što ih našila.

Raduje je što gotovo svi njezini poznanici u Donjem Vidovcu imaju nešto od nje. "Sve ih od srca darujem i dosada niti za jedno svoje djelo nisam dobila niti kune jer ja sam takva i smatram da ono što je s ljubavlju i voljom napravljeno da na taj način mora naći put do krajnjeg korisnika i biti kao takvo njegovo", nadovezala se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o rukotvoriteljki Mariji Cenko pročitajte OVDJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo