sinčić za rtl danas /

'Tiskanje novca je paušalni izraz kojime nas se želi diskreditirati i prikazati kao da mi želimo nestabilnost!'

'Živi zid je okupljen oko monetarne reforme, ona je tek jedan dio našeg programa od pet točaka. Tiskanje novca je jedan paušalni izraz kojime se hoće nas diskreditirati da mi hoćemo neku nestabilnost', poručuje Sinčić

19.8.2016.
19:03
VOYO logo

Gost RTL-a Danas bio je Ivan Sinčić čiji je Živi zid opako počeo s izbornom kampanjom.

Apelirate na Državni ured za reviziju da pokaže javnosti svoje nalaze - iznosite ozbiljne optužbe o financiranju političih stranaka - o čemu se radi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi smo danas posjetili jednu od ključnih instituacija u Hrvatskoj, bili smo pred Državnim uredom za reviziju, tražili smo da nam se dostave podaci o tome koje stranke su od kojih firmi, pogotovo državnih, dobivale koji novac, pod kojim uvjetima, koja je bila kamata...

Imate li za ozbiljne optužbe i ozbiljne dokaze?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi igramo na temelju odgovornosti i vjerodostojnosti - ako nemate što skrivati, pokažite otkuda ste financirani. Potaknuti smo Brodosplitom - i pranjem novca. Takvoj korupciji treba stati na kraj. Imamo neke indicije, a ovo nije jedina instituacija nije jedina koju ćemo posjetiti.

Usredočili ste se na monetarnu reformu, vaša koalicija JEDINA OPCIJA gospodarske probleme namjerava riješti tiskanjem novca - je li to jedina opcija? 

Živi zid je okupljen oko monetarne reforme, ona je tek jedan dio našeg programa od pet točaka. Tiskanje novca je jedan paušalni izraz kojime se hoće nas diskreditirati da mi hoćemo neku nestabilnost. Upravo suprotno, naše reforme se svodi na činjenicu da HNB treba imati aktivniju ulogu u hrvatskoj ekonomskoj politici, dosad je bila u službu bankarskog kartela. Mi taj novac moramo preusmjeriti u realni sektor zapošljavanja.

Najavljujete i zakonsko podizanje minimalca, je li to realno? Mininalac je užasno malen, ali mnogi smatraju da bi to izazvalo još veću nezaposlenost?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska ima jedan od najmanjih minimalaca u Europi, da bi se pokrenulo gospodarstvo, mi moramo trošiti. To nije odjednom, to bi se događalo tijekom četiri godine, dakle postupno povećanje kupovne moći građana. Naša projekcija je 5000 kn nakon četiri godine.

Pitanje nataliteta? Evo, HDZ nije uspio ispuniti obećanje pa ste i vi ostali bez tisuću eura, kako sprječiti da Hrvatska ne izumre? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi ćemo našu novu demografsku politiku prikazati kroz desetak dana. Ne bih tu puno pričao o tome.

Prije dva mjeseca ste doživjeli, ajmo reći puč u stranci, dio ljudi se proglasio novim vodstvom - kako će se i kada ta situacija razriješiti?

Mi smo pobijedili na ministarstvu uprave, dokazali smo da smo u pravu, a bit će još gore. To je bila iscenirana skupština od strane naših političkih protivnika. Mi smo imali unaprijed najavu da je došla direktiva na HRT da se mora napraviti priča da Sinčić napušta Živi zid, što je bila laž. U ovoj kampanji čekujem još jače napade, ali sve ćemo ih nadlajati!

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo