Tih 8 milijuna eura dobro bi nam došlo u proračunu

'Ne znam o čemu Mesić govori, no ako zna nešto o tome i postoje ta sredstva te nisu potrošena, dobro bi sada došla u državni proračun', kazao je Luka Bebić osvrćući se na aferu o 8 mil.

1.2.2010.
19:09
VOYO logo

Gostujući u emisiji S Markova trga Hrvatskog radija, predsjednik Sabora Luka Bebić je izjavio kako nije upoznat s tvrdnjama koje je u emisiji Nedjeljom u 2 iznio predsjednik Stjepan Mesić, a po kojima će u Hrvatskoj uskoro na svjetlo dana izaći nova afera u kojoj je u kupnji oružja "zamračeno" osam milijuna eura.

"Ne znam o čemu Mesić govori, no ako zna nešto o tome i postoje ta sredstva te nisu potrošena, dobro bi sada došla u državni proračun", kazao je Bebić koji je za vrijeme rata bio ministar obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo u Villachu otvorili jedan račun na koji su naši građani mogli uplaćivati novac. Ja nisam dovoljno dugo ostao na mjestu ministra da bih vidio koliko je tog novca uplaćeno, a nisam potpisao niti jedan dokument kojim bi se koristila ta sredstva", kazao je Bebić odgovarajući na pitanje je li on kao ministar znao nešto o trgovini oružja.

Predsjednik Sabora se osvrnuo i na podatak da je tvrtka njegova sina B1 Plakati bila povlaštena u sklapanju poslova s državnim tvrtkama. Kako je kazao, B1 Plakati u "95 posto slučajeva surađuju s privatnicima i to i iz inozemstva i iz zemlje, a samo 5 posto s eodnosi na državne tvrtke". Stoga je demantirao navode te naveo kako tvrtka njegova sina trenutno puno posluje u susjednoj BiH, te da poslove otvara i u Njemačkoj. Bebić je govorio i o proteklim izborima naglašavajući kako će se Izborni zakon morati mijenjati te da će se morati uvesti akti po kojima će se za njegovo kršenje morati i odgovarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinarke je li Sabor uštedio planiranih 4 milijuna kuna u kriznoj godini, predsjednik Sabora je odgovorio: "Štedjeli smo i na kontaktima s europskim zemljama koje smo zbog ulaska u EU trebali i intenzivirati. Primjerice, kada je na put trebalo ići šest delegata, poslali smo četiri i slično. Nastojali smo svugdje uštedjeti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo