THOMPSON TRIPUT SKUPLJI OD PRLJAVACA: / Za koncert u Slunju na obljetnicu Oluje tražio je vrtoglavi iznos, a onda pristao na manje

Image
Foto: PIXSELL, Duško Jaramaz

Za razliku od prošle godine, na ovogodišnjoj središnjoj proslavi obljetnice Oluje i Dana domovinske zahvalnosti u Kninu neće pjevati Marko Perković Thompson.

30.7.2017.
15:43
PIXSELL, Duško Jaramaz
VOYO logo

Novi gradonačelnik Knina, nezavisni Marko Jelić, najavio je da će ovogodišnju proslavu u organizaciji grada uveličati koncert Prljavog kazališta. Istodobno, Thompson je najavio da će toga dana nastupiti u Slunju te da idućih godina namjerava svakog 5. kolovoza održati koncert u drugome gradu koji je u Domovinskom ratu bio na prvoj liniji bojišta.

Image
PROSLAVA OLUJE U KNINU BEZ THOMPSONA: /

Tog dana pjevat će u Slunju, a ima plan za iduće godine

Image
PROSLAVA OLUJE U KNINU BEZ THOMPSONA: /

Tog dana pjevat će u Slunju, a ima plan za iduće godine

Organizatori ostali zatečeni traženom svotom

I dok će Prljavo kazalište u Kninu nastupiti za honorar od 115.000 kuna, što će platiti Grad, Thompsonov koncert u Slunju koštat će više. Štoviše, piše Jutarnji list, Perkovićevi menadžeri navodno su za nastup u Slunju tražili 500.000 kuna, što je znatno više od svote koju će dobiti Prljavo kazalište u Kninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očito je i organizatorima koncerta u Slunju - Ministarstvu branitelja, Gradu Slunju i Karlovačkoj županiji - taj iznos bio previsok, pa su nakon pregovora Perkovićevi menadžeri odlučili 'dati popust' odnosno pristati na manji iznos, navodno između 200.000 i 300.000 kuna.

"Sramotno je plaćati takve cifre za sat-dva pjevanja"

Jutarnji piše, pozivajući se na svoje izvore, da je iznos koji su tražili Perkovićevi menadžeri izazvao veliko negodovanje i među braniteljima. Sam Perković navodno nije tražio novac za nastup, a upućeni kažu da je razlog u troškovima za tehničku opremu koje iziskuje tako velik koncert.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Govore da su cijene visoke jer je skupa produkcija jednog tako velikog koncerta. Mogu to razumjeti i ne tražimo nikoga da pjeva besplatno, to je njegov posao, ali s druge strane mislim da je neprilično i sramotno plaćati takve cifre nekome za sat-dva pjevanja, pogotovo u područjima kakav je Slunj, gdje vlada siromaštvo", kazao je jedan branitelj iz Slunja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo