MADCHESTER U ZAGREBU / The Charlatans na Rokaj Festu

Image

Najrokerskiji i najjeftiniji open-air u regiji nastavlja okupljati istinski fantastične bendove.

13.5.2009.
19:02
VOYO logo

Britanski rock bend The Charlatanes najnovije su iznenađenje i peti headlineri predstojećeg Rokaj festa koji će se 3., 4. i 5. srpnja održati Otoku hrvatske mladeži na Jarunu.  Madchester prvoborci nastupit će uz The Toy Dollse, Razorlight, Primal Scream i domaće snage Hladno pivo.  

Grupa je osnovana 1989. godine u Manchesteru zbog čega ih u počecima odbacuju kao bend koji je iskoristio glazbenu revoluciju svojih sugrađana Happy Mondaysa i Stone Rosesa. The Charlatans su ih, međutim, sve nadživjeli i nastavili nizati uspjehe dugo nakon što su Madchester uništile droge i međusobni sukobi glavnih aktera njegovih bendova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihov zvuk se, kao i kod Rosesa, oduvijek bazirao na kombinaciji psihodelije šezedesetih i plesnih ritmova, a ostali su mu vjerni i nakon tragične pogibije klavijaturista Rob Collinsa 1996. godine, čovjeka koji je dotad definirao njihov zvuk.

Slijede fantastični albumi "Tellin' Stories" i "Us And Us Only", a visoku razinu kvalitete zadržali su sve do današnjih dana i prošlogodišnjeg "You Cross My Path", zanimljivog naklona još jednim sugrađanima, legendarnim New Order.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo