Teško bolesni dječak ostaje bez prijeko potrebnog lijeka

'Svi mi govore da dijete odvedem u dom. Pa kako ću nakon 10 godina patnje samo tako ostaviti svog sina.

19.12.2011.
17:52
VOYO logo

"Stanje mu se malo popravilo, sada nema 35 epileptičnih napada mjesečno, ali primjerice posljednjih mjesec dana ih je imao 11. U smanjenju broja napada pomogao mu je lijek do kojeg nam je sve teže doći, a čiju je dozu liječnica nedavno povisila", požalila se majka deset i pol godina starog Adnana Sedića.

Prerano rođen s brojnim problemima

Riječ je o dječaku o čijoj teškoj i nesretnoj sudbini smo pisali već lani, no bitka njegove neumorne majke da djetetu osigura lijekove i dalje se nastavlja. Ahmedina Sedić svog sina je rodila u 33. tjednu trudnoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pri rođenju je ostao bez kisika i imao krvarenje u mozgu. Posljedica toga bila je blaga mentalna retardacija. Slomljena mu je noga u porodu i krivo je zarasla pa je završio u bolnici s 2,5 godine. Nikada nije govorio, a ima i srčanu manu, rupicu na srcu. No, najveći je problem epilepsija", ispričala nam je prije godinu dana dječakova majka. Tada je molila za pomoć kako bi sinu osigurala lijekove na koje inače potroši invalidninu i dječji doplatak. Od novca koji je prikupila uspjela je i platiti podstanarstvo, međutim prije tri mjeseca, prihodi su presušili, a dječakova majka nema ih otkud "namaknuti". Raditi ne može jer nema kome ostaviti dječaka, a ni roditelji joj ne mogu pomoći.

"Prije tri mjeseca sam se vratila roditeljima. No, otac se u međuvremenu jako razbolio, a majka je ostala bez posla. Tako danas živimo od očevih 1.200 kuna. Invalidninu i dječji doplatak dam za lijekove za sina. Sad sam ostala na tri kutije i ne znam kako nabaviti nove", kaže Ahmedina dodajući da jedna kutija lijeka koji njenom mališanu pomaže i smanjuje broj epileptičnih napada iznosi 740 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svakih nekoliko mjeseci u bolnicu zbog upale pluća

Adnan je nedavno zbog upale pluća završio i u bolnici. Sada je kod kuće, no prema riječima njegove majke upala pluća javi se svakih nekoliko mjeseci.

"Stigla je zima i trebalo bi mu biti i toplo, a ja nemam od čega kupiti ni drva. Molila sam Grad Zagreb da mi daju jednokratnu pomoć, no odgovor nikad nisam dobila. Socijalna radnica mi je rekla ni da mi ni ona više od ovoga ne može pomoći. Svi mi govore da dijete odvedem u dom. Pa kako ću nakon 10 godina patnje samo tako ostaviti svog sina. Ja to ne mogu", zavapila je nesretna žena. Ahmedina dodaje da će, ukoliko ne podmire račune uskoro ostati i bez struje, što će joj dodatno otežati ionako tešku situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju da želite pomoći Adnanu, novac je moguće uplatiti na račun njegove majke Ahmedine Sedić, otvoren u Zagrebačkoj banci: 3231867404.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo