POTRESNA ISPOVIJEST PACIJENTICE KOJU JE NAPASTOVAO ZAGREBAČKI LIJEČNIK: / 'Rekao mi je da imam ogromne grudi i pitao: A kako te muž j***?'

Image
Foto: Provjereno/Nova TV

Pozvao ju je da mu dođe bliže, navodno kako bi zajedno pogledali slike rendgena, no tada je rukom prešao preko njezinih grudi.

1.2.2018.
13:25
Provjereno/Nova TV
VOYO logo

Dvoje se pacijenata požalilo na neprofesionalnost i vulgarnost jednog liječnika ortopeda u zagrebačkom KB-u Dubrava. Za Provjereno Nove TV ispričali su kako su se na rutinskom pregledu iznenadili ponašanjem liječnika.

'Pitao me jesam li udana...'

Lana Žugec kaže da je tamo doživjela poniženje na pregledu na koji je došla zbog dijagnoze skolioze i jakih bolova u leđima. 'Njegov prvi komentar bio je: 'A kaj ste vi došli, ja vidim da vama nije ništa. Što trebate, penziju ili bolovanje?', ispričala je Lana i dodala da je liječnik neprestano komentirao njezine grudi, a ispitivao ju je i sasvim neprimjerena osobna pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Cijelo vrijeme je spominjao da imam ogromne grudi. Govorio je i da imam grbu od rođenja, zar ja to ne znam? Pitao me jesam li udana i imam li djecu, na što sam rekla da, pa me pitao jesu li mi i djeca grbava. I onda je pitao je li kad me moj muž prvi put j****, to bilo sprijeda ili zg***, jer ako je bilo zg*** onda je morao vidjeti da sam grbava, a ako je bilo sprijeda, onda sam ga uspjela prevariti pa me oženio takvu grbavu', ispričala je šokirana pacijentica za Provjereno.

Nakon rendgena se Lana opet vratila u ambulantu ovog liječnika, no tu njegova neprofesionalnost nije stala. Pozvao ju je da mu dođe bliže, navodno kako bi zajedno pogledali slike rendgena, no tada je rukom prešao preko njezinih grudi. 'Joj, sad bi se, da nema sestre, ovo moglo smatrati da sam vas pipkao', rekao joj je, a pacijentica od šoka nije reagirala. Medicinska sestra joj je na kraju rekla da se on prema svim pacijentima tako ponaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo će utvrditi liječnikovu odgovornost

To je javno potvrdio još jedan pacijent, Ivica Milanja iz Zadra, a njegovo neugodno iskustvo s tim istim liječnikom dogodilo se još 2011. godine. Nezadovoljan je zbog toga što ovaj liječnik nije kažnjen, već i dalje radi na svojem radnom mjestu bez ikakvih posljedica. Nakon što je pacijentica s početka priče prijavila ovakvo ponašanje, ravnatelj KB-a Dubrava oformio je povjerenstvo koje bi trebalo utvrditi njegovu odgovornost i daljnje sankcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo