TEŠKE OPTUŽBE ZLATKA KOMADINE: / 'U nekim kutijama bili su popunjeni listići i prije otvaranja biračkih mjesta!'

Image

Izbori za predsjednika SDP-a započeli su napeto.

2.4.2016.
12:31
VOYO logo

Zbog toga je Povjerenstvu za izbor predsjednika Socijaldemokratske partije Komadinin stožer prijavio nepravilnosti, potvrdio je predsjednik tog povjerenstva Vedran Lendić. Više detalja znat će se tek navečer.

Nepravilnosti su uočene na nekim glasačkim mjestima u stranačkim organizacijama u Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji. Neka su bila otvorena prije najavljenog vremena, primjerice, u 9 ili 11 sati umjesto u najavljenih 14 sati. To znači, navode u stožeru Zlatka Komadine, da na biralištima u tom razdoblju nije bilo osoba koje bi nadzirale glasovanje. Izvijestili su također kako je u Šibeniku pri službenom otvaranju glasačkog mjesta već zatečen ispunjen jedan listić u glasačkoj kutiji, a glasačko mjesto u Tribunju je premješteno bez prethodne najave u Vodice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prerano otvoreno biračko mjesto

Predsjednik šibensko-kninske županijske izborne komisije SDP-a Josip Zanze rekao je Hini da je jutros na glavnom biračkom mjestu na unutarstranačkim izborima SDP-a, u Ulici Stjepana Radića u Šibeniku evidentirana nepravilnost u glasovanju. Umjesto u 9 sati, kako je bilo najavljeno, birački odbor dozvolio je glasovanje oko 8 sati, a o tome nije obavijestio ostale birače.

Image
MILANOVIĆ: /

'Nastavit ćemo utjerivati strah u kosti HDZ-u'; KOMADINA: 'Spremamo pobjedu na lokalnim izborima'

Image
MILANOVIĆ: /

'Nastavit ćemo utjerivati strah u kosti HDZ-u'; KOMADINA: 'Spremamo pobjedu na lokalnim izborima'

Članovi Socijaldemokratske partije (SDP) u subotu na biračkim mjestima u općinskim, gradskim i mjesnim organizacijama, biraju predsjednika stranke za iduće četverogodišnje razdoblje između dvojice kandidata, sadašnjeg predsjednika i bivšeg premijera Zorana Milanovića i potpredsjednika SDP-a i primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Izbori se u skladu sa statutom stranke održavaju po načelu "jedan član - jedan glas", po kojemu su održani i 2012., no tada je Milanović za predsjednika potvrđen kao jedini kandidat. Članovi stranke glasovat će tijekom dana na biračkim mjestima u općinskim, gradskim i mjesnim organizacijama do 18 sati. Biračka mjesta su otvorena u 9 sati, osim u organizacijama s manje od 30 članova, kojima je omogućeno da birališta otvore kasnije.

EKSKLUZIVNO ISTRAŽIVANJE O SPLETKAMA U STRANCI: Hoće li se SDP raspasti nakon najtežih izbora dosad?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Središnja izborna komisija privremene neslužbene rezultate bi trebala objaviti u 21 sat, nakon čega se očekuju izjave dvojice kandidata.

Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo