35 TISUĆA POSJETITELJA /

Terraneo nadmašio očekivanja

Image

Prvi glazbeno-ekološki festival Terraneo koji je noćas završio u Šibeniku potpuno je uspio i nadmašio sva očekivanja, ocjena je organizatora, publike i glazbenika.

14.8.2011.
10:56
VOYO logo

Oko 120 izvođača iz samog vrha svjetske i domaće nezavisne rock i pop scene u pet dana trajanja Terranea privuklo je više od 35 tisuća posjetitelja iz Hrvatske, susjednih zemalja i drugih dijelova Europe.

Koncertni promotor i jedan od organizatora Mate Škugor izuzetno je zadovoljan uspjehom prvog izdanja Terranea.

"Ovo je iznad naših očekivanja. Uspjeli smo nemoguće. Bez velikih sponzora, razvikanih komercijalnih imena i skupe reklame napravili smo veliki festival s puno publike i sjajnom atmosferom", izjavio je Škugor.

Tako su svjetske indie rock zvijezde, grupa The National, neposredno nakon sjajnog šibenskog nastupa, na svom Facebook profilu napisali "Volimo Hrvatsku. Hvala, ponovno". Ta je grupa, koju je Mate Škugor već četvrti puta doveo u Hrvatsku, na svojoj Facebook stranici objavila i fotografiju na kojoj članovi uživaju sunčajući se na hridima šibenskog arhipelaga.

Terraneo festival također je izuzetno obogatio i turističku ponudu ne samo Škugorova rodnog Šibenika, već cijele Dalmacije, gdje nije postojao ovakav glazbeni događaj za alternativnu rock publiku. To su prepoznale i gradske vlasti pružajući organizatorima svesrdnu potporu u organizaciji ovog događaja koji je okupio elitne indie rock i elektro-pop izvođače kao što su The National, The Fall, Janelle Monáe, La Roux, Crystal Castles, Mogwai, Oneida, The Thermals, Nouvelle Vague, Raveonettes, The Baseball Project, Destroyer, Wovenhand i mnogi drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo