Uništavaju sve što stignu /

Teror za koji nema rješenja? 'Svaku noć smo vani, ali ne smijemo pucati...'

Image
Foto: PIXSELL, arhiva

Divlje svinje u Koprivnici uništavaju sve što stignu

24.7.2018.
17:00
PIXSELL, arhiva
VOYO logo

Da su krda divljih svinja već neko vrijeme velik problem u kvartovima Vinica, Podolice i u Crnogorskoj ulici u Koprivnici uvjerio se prošli tjedan Radenko Bojanić, kojemu su te životinje uništile kukuruz iza kuće u Crnogorskoj.

„Prvi su put došle za vikend, a onda i u noći s četvrtka na petak. Imam velikog tornjaka koji je jedva izvukao živu glavu. On je spavao točno kod kukuruza i kad su svinje došle vjerojatno je dohvatio jednog praščića i onda su ostali krenuli na njega. Jedva se izvukao“, kazao je Radenko.

On iza kuće ima veće poljoprivredne površine, no od uspješne ovogodišnje berbe kukuruza neće biti ništa.

Kako kaže, više ne zna što da radi, lovci su prije nekoliko dana dežurali, no bez učinka. Divlje svinje dođu tijekom noći kad nikog nema.

Slavko Srbljan, zamjenik lovnika Lovačkog društva Kuna iz Koprivnice, kaže kako je jedino rješenje promjena zakona jer divljih svinja ima u prekomjernom broju, a lovci tu ne mogu ništa.

„Ne smijemo pucati 300 metara od kuća, ne smijemo biti vani dulje od 23 sata, a svinje dolaze noću. Repelenti djeluju samo nekoliko dana i dalje je opet po starom“, kaže Srbljan i dodaje da je divljih svinja toliko, između ostalog, i zato što neka lovišta na Kalniku nitko ne održava pa se sve te svinje u potrazi za hranom spuštaju do predgrađa Koprivnice.

„Svaku noć smo vani, no da bismo riješili problem, trebalo bi nas barem stotinjak“, zaključio je Srbljan za Podravski.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo