sezona kupanja počela ranije / Temperature i dalje rastu! Čini se kako ćemo se teško osvježiti čak i u moru

Najviše temperature mora od 26 stupnjeva celzija zabilježene su u Splitu, Krku i Puli, tako da se još više temperature očekuju kroz iduća dva mjeseca

13.6.2018.
7:00
VOYO logo

U Zagrebu je u utorak bilo vrtoglavih 34 stupnja. No, osim iznadprosječno visokih temperatura zraka u lipnju, slično se događa i s temperaturom mora. One su veće od prosjeka, a s obzirom na vrućine koje se tek očekuju, moglo bi se dogoditi da more ovo ljeto bude i pretoplo.

Vrućine tjeraju na rashlađenje, a more je već zagrijano kao u srcu sezone. Baš je zato i sezona kupanja počela ranije. Najviše temperature mora od 26 stupnjeva celzija zabilježene su u Splitu, Krku i Puli. More je toplije od prosjeka, tako da se još više temperature očekuju kroz iduća dva mjeseca. Zahlađenje je na vidiku, no samo kratkog vijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Temperatura mora je duž obale viša od prosjeka za nekih dva stupnja Celzija. Međutim sad će zapuhati bura i trajat će nekoliko dana pa očekujemo da će i more malo zahladiti. No s obzirom na dugoročno prognozu za ljeto koje će biti toplije od prosjeka možemo očekivati da će takve biti i temperature mora tijekom ljeta", komentira RTL-ov meteorolog Nikola Vikić Topić.

Čini se kako će se s najvišim temperaturama ljeta teško osvježiti čak i u moru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo