TEME DANA: / Vlada (valjda) sastavljena, Kauboji traže prolaz u drugi krug, otkriven deveti planet u Sunčevom sustavu

Image
Foto: PIXSELL, Jurica Galoic

Vijest dana, tjedna, mjeseca... je da je vlada Tihomira Oreškovića navodno konačno sastavljena te bismo trebali i službeno saznati imena ministara.

21.1.2016.
8:59
PIXSELL, Jurica Galoic
VOYO logo

1. Marić ipak ministar financija, Ćorušić podnio ostavku

Image

Zdravko Marić, nekadašnji državni tajnik u Ministarstvu financija, a danas jedan od direktora u Agrokoru, ipak će postati ministrom financija, no HDZ-ov Ante Ćorušić neće. Ishod je to kasnovečernjih dramatičnih pregovora između Mosta i HDZ-a. Više o tome pročitajte ovdje i ovdje. Tijekom dana trebali bismo, ako je popis ministara doista usuglašen, saznati i njihova imena.

Image
POVUKLI VETO: /

Most najprije odbio, a onda pristao na Marića za ministra financija

Image
POVUKLI VETO: /

Most najprije odbio, a onda pristao na Marića za ministra financija

2. Što s drugim mirovinskim stupom?

Image
Foto: PIXSELL, Sanjin Strukic

Ne stišava se rasprava o sudbini drugog mirovinskog stupa. Nakon što je većina ekonomista istupila rezolutno protiv bilo kakvog diranja u štednju koja je vlasništvo svakog pojedinačnog građanina, Matica umirovljenika koja okuplja 279 tisuća članova, založila se za to da se on ukine, a neki su analitičari ustvrdili da građani neće profitirati koliko se očekuju. Više o tome ovdje: RAZLIČITE RAČUNICE: Profitiraju li uopće građani s drugim stupom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Hrvatska-Makedonija

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ivan Čupić

Hrvatski rukometaši igraju večeras protiv Makedonije prvu utakmicu drugog kruga. Moraju dobiti ako misle imati ikakvu šansu za prolazak u polufinale. I zato: IDEMO KAUBOJI: Večeras ponovite igru kao protiv Islanda!

4. Otkriven deveti planet u Sunčevom sustavu?

Image
Foto: R. Hurt / Caltech

Američki znanstvenici su otkrili tragove koji upućuju da u našem Sunčevu sustavu postoji i deveti planet. Ako su izračuni točni, riječ je o velikom planetu, deset puta većem od Zemlje, s orbitom 20 puta udaljenijom od orbite Neptuna. Više pročitajte ovdje: NEVJEROJATNO OTKRIĆE: Američki znanstvenici na tragu devetog planeta u Sunčevom sustavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Tko je otrovao bivšeg agenta KGB-a i velikog kritičara Vladimira Putina?

Image
Foto: LEON NEAL

Očekuje se objava zaključaka istrage o smrti Aleksandra Litvinjenka, bivšeg agenta KGB-a i otvorenog kritičara Kremlja, koji je otrovan polonijem 2006. u Londonu.

6. Norvežanin spektakularno spriječio krađu svog auta

Odjeven samo u donje rublje, na -17 stupnjeva Celzija, jedan je Norvežanin skočio na svoj automobil kada je u noći čuo da ga lopov krade. Držeći se za krov vozio se nekoliko kilometara dok nije koljenom uspio razbiti prozor. Čovjek DOISTA voli svoj auto. Više pročitajte ovdje: NE DAM! U donjem rublju, na -17, držao se za krov i vozio kilometrima da mu ne ukradu auto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo