TEME DANA: / Kontroverzna pomilovanja, zika virus se širi, promjena vremena i priča o klincu koji je dirnuo svijet

Image
Foto: PIXSELL, Davor Javorović/Pixsell

Donosimo vam najvažnije teme o kojima ćete danas slušati i o kojima ćete razgovarati.

3.2.2016.
8:48
PIXSELL, Davor Javorović/Pixsell
VOYO logo

1. Kontroverzna pomilovanja

Image

Ne stišava se bura oko odluka o pomilovanjima predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Osim što je pomilovala tajkuna bliskog HDZ-u, pomilovala je i čovjeka koji je oprostio milijunski kredit njezinom najvećem donatoru, ali i bivšeg savjetnika Vladimira Šeksa. U svakom slučaju zanimljivi izbori, no komisija za pomilovanja kaže da postoje razlozi. Pročitajte više ovdje: Objašnjeno zašto je predsjednica pomilovala Danka Seitera i ovdje: U TEŠKOM STANJU: Stiglo objašnjenje zašto je predsjednica pomilovala tajkuna.

Image

Objašnjeno zašto je predsjednica pomilovala Danka Seitera

Image

Objašnjeno zašto je predsjednica pomilovala Danka Seitera

2. Pusić i Opačić postat će potpredsjednice Sabora

Image

Sabor će izabrati dvije potpredsjednice iz redova oporbe - Milanku Opačić i Vesnu Pusić, koje su tek sad aktivirale saborske mandate jer su morale čekati da se formira nova vlada. Sabor će raspravljati i o godišnjem financijskom izvještaju Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) za 2014. godinu, a Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijet će odluku vezanu za zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Zika virus - globalna opasnost

Image
Foto: AFP, MARVIN RECINOS

Broj sumnjivih i potvrđenih slučajeva novorođenčadi s nenormalno malim glavama povezanih sa Zika virusom u Brazilu porastao je na 4.074. U međuvremenu, u Sjedinjenim se Državam apojavio prvi slučaj zaraze. Više pročitajte ovdje.

4. Temperature padaju

Image
Foto: Pixsell, Boris Šćitar

Pretežno oblačno vrijeme uz povremenu kišu koja će u gorju prijeći u snijeg. Poslijepodne očekujte pad temperature i za desetak stupnjeva. Više: STIŽE ZAHLAĐENJE: Srijeda donosi niže temperature, kišu i snijeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Priča koja je dirnula svijet

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Petogodišnji dječak iz Afganistana pod imenom Murtaz Ahmadi, čija je fotografija u Messijevom ‘dresu’ napravljenom od vrećica dirnula svijet, konačno je došao na svoje. Naime, mali zaljubljenik u lik i djelo Lionela Messija pronađen je nakon velike potrage koju su pokrenuli Argentinski nogometni savez i Messijevi ‘community manageri’ i za poklon je dobio pravi dres Messija iz Barcelone. Messi će mališana upoznati na Camp Nouu, Barceloninom stadionu, vjerojatno uoči jedne od sljedećih utakmica prvaka Španjolske i Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo