'DRONacija' /

Tele2 donirao još jedan dron vatrogascima JVP-a Zagreb u zamjenu za uređaj uništen nakon potresa u Zagrebu

Image
14.4.2020.
11:00
VOYO logo

Vatrogasci i dalje svakodnevno rade na otklanjanju posljedica razornog potresa u Zagrebu kako bi građani bili sigurniji u svojem gradu, i to već više od dva tjedna nakon katastrofalne nepogode. U sanaciji prijetećih dimnjaka, krovova i pročelja te brzom uočavanju i analizi štete veliku pomoć pruža im inovativna tehnologija, a posebno dronovi kojima su se vatrogasci JVP-a Zagreb koristili sve do tog kobnog 22. ožujka.

Naime, u spašavanju života i sprečavanju daljnjeg urušavanja zgrada i okolnih objekata, uz ostale hrabre stručnjake i volontere, to rano jutro u Zagrebu među prvima su na terenu bili i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Zagreb. Prilikom brze intervencije vatrogascima je taj isti dron nesretno uništen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi im bespilotna letjelica i dalje bila pri ruci u akcijama nakon potresa, ali i svim budućima, Tele2 je brzo reagirao i JVP-u Zagreb donirao novi dron i mobilni telefon s pomoću kojeg njime mogu upravljati.

Prilikom donacije drona iz Tele2 su poručili: „Dugogodišnji smo partner vatrogasnih društava u našem društveno odgovornom projektu DRONacija, u kojem smo do sada donirali 15 dronova vatrogasnim društvima diljem Hrvatske. Zbog tog razloga dobro poznajemo potrebe vatrogasaca za tehnologijom i koliko im ona olakšava posao, a posebice omogućuje veću zaštitu njih samih. Kada smo čuli da je dron uništen tijekom intervencije, brzo smo se organizirali kako bismo vatrogascima što prije dostavili novi dron, da i dalje na najbolji i najsigurniji način obavljaju svoj posao i pružaju svima nama miran san. Zahvaljujemo im od srca na hrabrosti u teškim trenucima i vjerujemo kako će im novi dron pomoći u daljnjem pomaganju i omogućavanju sigurnosti svim Zagrepčanima“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo