TEDESCHI PRODAO NEVU! /

Plidenta, Melem i Rosal odsad su u vlasništvu jedne male, ali poznate kompanije iz Zagreba

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Ovime je Atlantic nastavio program dezinvestiranja non-core malih poslovnih operacija, dok je mala tvrtka iz Zagreba napravila velik iskorak na tržištu.

23.7.2018.
10:27
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Atlantic Grupa i tvrtka Magdis iz Zagreba potpisali su ugovor o kupoprodaji društva Neva, nositelja proizvodnog programa kozmetike Atlantic Grupe, pod čijim krovom se nalaze poznati brendovi Rosal, Plidenta i Melem. Tvrtka Magdis je pak renomirani proizvođač kozmetičke linije Biobaza te ljekarničkih i medicinskih sirovina i proizvoda, a proširenjem proizvodnih kapaciteta i brend portfelja postaje značajan igrač na hrvatskom i regionalnom tržištu kozmetičkih proizvoda. Magdis ujedno od Atlantica preuzima i proizvodni pogon Neve u Rakitju i ukupni portfelj kompanije s 52 zaposlenih.

Atlantic Grupa ovim potezom nastavlja provoditi svoj strateški program dezinvestiranja 'non-core' malih poslovnih operacija među kojima se nalazi i program kozmetike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U ovom procesu izuzetno nam je bilo važno pronaći partnera koji će pratiti visoko postavljene standarde kvalitete i prepoznati vrijednost brendova koji vuku svoju tradiciju iz višedesetljetne prošlosti te dijele viziju svojih osnivača. U Magdisu smo našli upravo takvog partnera', kazao je Neven Vranković, potpredsjednik Uprave za korporativne aktivnosti Atlantic Grupe.

Atlantic Grupa je akvirirala Nevu 2003. godine od tadašnjeg farmaceutskog diva Plive, a proširila ju je godinu kasnije akvizicijom tvrtke Interchem u čijem je portfelju bio Melem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Magdis je najpoznatiji po svojoj liniji proizvoda Biobaza koju je 1993. godine ustanovio mr. sc. Srećko Gross, dipl. ing. pharm., stručnjak s dugogodišnjim iskustvom u farmaceutskoj proizvodnji, a uspješno razvio Marko Gross, predsjednik Uprave kompanije Magdis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo